Idealan spoj: Prelepe devojke i ne baš privlačni muškarci - Men`s Health

Idealan spoj: Prelepe devojke i ne baš privlačni muškarci

Novo istraživanje otkriva da su parovi u kojima je žena lepša od muža pozitivniji i da se više podržavaju od ostalih parova. Naučnici sumnjaju da razlog leži u tome što muškarci pridaju lepoti važno mesto, dok žene traže podršku u muškarcu.

Naravno da je lepota subjektivna, ali ipak postoje univerzalni standardi (velike oči, baby face, simetrične crte lica) i specifična proporcija kuka i struka kod muškaraca u odnosu na žene.

Saznajte i Kako izgleda savršen muškarac u Engleskoj, a kako u Brazilu?

Iako su ranija istraživanja sugerisala da se sličnosti privlačne, ona su se uglavnom bazirale na novim, svežim parovima pokazujući lepotu veoma važnim kriterijumom u ranom stadijumu veze, dok se uloga fizičke atraktivnosti u dugim vezama i braku smatra misterioznom.

ISTRAŽIVANJE

Studija,koja je objavljena u Journal of Family Psychology, ispitivala je 82 para, koji su se venčali u prethodnih šest meseci, a bili su zajedno otprilike tri godine dok se nisu odlučili za brak. Svi ispitanici su bili u ranim ili srednjim 20-im godinama.

Naučnici su snimali desetominutni razgovor partnera o ličnom problemu lepše polovine (problem zdrave ishrane, traženje novog posla ili više fitnesa).

Pročitajte i Niski muškarci češćnje upražnjavaju seks

Ispostavilo se da su muškarci, koji ne podržavaju svoje žene, uglavnom govorili: “To je tvoj problem, moraš sama da se izboriš s tim.”, dok su muškarci koji su podržavali žene govorili:”Tu sam za tebe. Šta želiš da uradim? Kako mogu da ti pomognem?”,rekao je autor studije McNulty.

Kada su uporedili i ocenili fizičku privlačnost parova, došli su do zaključka da je u trećini parova lepša i atraktivnija žena, u trećini parova muž, dok trećina parova ima približno istu dozu araktivnosti.

ZAKLJUČAK

Rezultati studije su pokazali da su parovi mnogo pozitivniji ukoliko je žena privlačnija od muškarca, kao i da se mnogo manje podržavaju ukoliko je muškarac atraktivniji.

Pročitajte i  Ovo je najseksepilniji deo na ženskom telu!?

Otkrijte koje kvalitete treba da poseduje savršena žena?

“Muškarac koji je manje fizički atraktivan od partnerke je dobio možda i više nego što se nadao, pa će se samim tim više truditi da održi tu vezu”, rekao je Meknalti za portal LiveScience.

Fizička atraktivnost nije nešto za čim žene tragaju, jer one radije traže muškarce koji će im biti puna podrška i oslonac.

A.J.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *