Žene najpre na muškarcima primećuju... - Men`s Health

Žene najpre na muškarcima primećuju…

Ako govorimo o fizičkom izgledu i tome šta žene privlači na muškarcima, verujemo da će se mnogi iznenaditi.

ŽENE NE VOLE MIŠIĆAVE MUŠKARCE

Preko 80 procenata muškaraca misli da su ženama najbitniji mišići i građa bodibildera, ali istina je da takvu mišićavost preferira tek manje od 10 procenta žena, dok preko 50 procenata žena voli muškarce srednje fizičke građe poput Rajana Goslinga, prenosi The Richest.

Saznajte koja je prva stvar koju primete na nama

NA PRVOM MESTU: RUKE I RAMENA

Najvažnija i najprivlačnija komponenta fizičkog izgleda koja se odnosi na mišićavost jesu široka ramena, kao i mišićave ruke, posebno podlaktice i veliki dlanovi.

Otkrijte stilske trikove da vaši bicepsi izgledaju veće

NA DRUGOM MESTU: ZADNJICA

Većina žena preferira manju i mišićavu zadnjicu na muškarcima. Oko 70 procenta njih kaže kako ne bi dale priliku muškarcu koji ima veću zadnjicu od njih, jer to smatraju ženskim fizičkim atributom.

NA TREĆEM MESTU: STOMAK 

Dok su muškarci pretpostavljali da je treća najvažnija stvar na muškarcu ženama veličina polnog organa, žene su to stavile tek na 9. mesto svojih prioriteta.

Pročitajte i Stav žena: Kako to izgleda gospodin Pravi?

Kao treća najpoželjnija stvar na muškom telu je ravan stomak, a pritom se ne misli na pločice, već na izostanak pivskog stomaka, odnosno “šlaufa” oko struka koji se savijaju kod sedenja.

NA ČETVRTOM MESTU: ZUBI I OČI

Beli zubi bez vidljivih rupa i karijesa veliki su faktor u ocenjivanju privlačnosti muškarca. Studije otkrivaju da ženama nije toliko bitna simetričnost svih delova lica, već čak preferiraju nešto izražajno i nesavršeno, poput izraženog nosa.

KOSA I VISINA NISU PRESUDNI

Kozmetičke industrije zarađuju milione na muškarcima koji su zabrinuti zbog ospadanja kose, ali čak preko 40 procenata žena preferira ćelave muškarce. Ono što više od 70 procenata žena ne voli jeste održavanje duže frizure uprkos ćelavljenju.

Pročitajte i  Alkohol i neobavezan seks

Pročitajte i Žene bukvalno mogu da nanjuše muškarčine

Slična predrasuda vredi i oko visine muškarca. Uprkos uvreženom mišljenju da su ženama privlačni samo muškarci, koji su viši od 185 cm, pripadnice lepšeg pola ističu da više vole da su njihovi muškarci tek nešto viši od njih, optimalno 10 cm. 

STIL OBLAČENJA

Osim toga, čini se da je način odevanja muškarca takođe važan faktor koji oni manje primećuju kod žena, jer čak 67 procenata žena ne bi izašlo na dejt s muškarcem koji se prema njihovom standardu ne oblači dobro.

Saznajte Devojke otkrivaju: Ovako se oblači privlačan muškarac

Izvor: 24sata.hr

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *