Izlazite s koleginicom? Evo šta morate da znate! - Men`s Health

Izlazite s koleginicom? Evo šta morate da znate!

Istraživanja otkrivaju da je većina muškaraca skeptična prema vezi s koleginicom iz straha šta će biti ako stvari krenu nizbrdo, ali ona zna tvoj poslovni raspored i neće se ljutiti ako joj se ne javite ceo dan zbog mnogobrojnih sastanaka.

Pročitajte i Ljubav na poslu – da ili ne?

Pre svega bi trebalo da proverite pravila kompanije za koju radite, da li uopšte odobravaju vezu među zaposlenima.

Kada ste utvrdili pravila, a želite da je pozovete na dejt, najbolje je da prvi put izađete sa ekipom s posla i da ispitate teren: da li se i vi njoj dopadate i da li bi htela da izađe s vama na dejt. Kada se stvari zagreju, imajte na umu sledeće savete:

KAKO SE PONAŠATI JUTRO NAKON PRVOG SEKSA?

Delite lift nakon vrućeg seksa u spavaćoj sobi? Može da bude neprijatno i potencijalno opasno, jer prema istraživanju iz 2008. godine, velike su šanse da se žene kaju jutro nakon seksa, posebno ako se pribojavaju da bi prvi seksualni odnos mogao biti i poslednji.

Saznajte i Seks u liftu: Evo šta obavezno morate da imate na umu

Nastavite s šalama i razgovorom kao i pre nego što ste se malo bolje upoznali. Nema razloga da se sada vaš odnos promeni.

ZAUSTAVITE GLASINE

Tračeva i ogovaranja se plaše potencijalni parovi na poslu, ali je ipak 66 procenata učesnika istraživanja odgovorilo da jednom kada su bili upleteni u vezu s koleginicom/kolegom, nisu obraćali pažnju na tajnost i glasine.

Otkrijte 10 dobrih razloga da ona raskine s vama

Tajming je ključ. Ako se pojavite nakon posla na piću zaustavićete sve nepotrebne dramatične glasine. Ako se suočite s pitanjima, odgovorite jednostavno i ograničite detalje. Kolege ne moraju da znaju sve o vašoj vezi.

Pročitajte i  Da li nam je urođeno da varamo?

ZABORAVITE NA POSAO

Provodite po ceo dan zajedno na poslu i kada se vidite uveče ponovo pričate o poslu? Pravite kardinalnu grešku!

Saznajte i Kako da se obučete za posao

Ograničite vreme u toku slobodnog vremena kada pričate o poslu (npr. deset minuta dnevno), a nakon pogledajte dobar film, prošetajte ili krenite na kraće putovanje.

KAŽITE ŠEFU

Glasine o vašoj vezi će se brzo raširiti, a najbolje je da šef sazna od vas nego od drugih.

Ako je dovoljno ozbiljno da želite da je upoznate s roditeljima, onda je vreme i da svom šefu priznate. Recite otvoreno da se viđate s koleginicom i da vaš posao neće trpeti zbog toga. 

PUSTITE JE DA ŠARMIRA DRUGE

Teško je posmatrati devojku s kojom spavate kako flertuje s drugim muškarcima,čak iako je u pitanju bezazleni poslovni flert.

Teksting: Pravila flertovanja preko poruka

Studija iz Journal of Economic Psychology iz 2008.godine otkrila je da šarmantne, zgodne žene zarađuju 7 do 12 procenata više nego njihove manje privlačne koleginice.

Ukoliko joj izgled može pomoći da zaradi više, ko ste vi da je zaustavljate? Ali joj iskreno priznajte šta osećate prema njoj. Ako bude upoznata s vašim iskrenim osećanjima, možda će se drugačje ponašati prema drugim muškarcima.

TIHI OPORAVAK OD EVENTUALNOG RASKIDA

Samo jedna trećina romansi s posla opstane, pa se nemojte čuditi ako u jednom trenutku vašoj vezi dođe kraj.

Ako na sve strane pričate o vašem raskidu, moguće je da će kolege zauzeti njenu stranu.

Saznajte Pravila raskida

Sačuvajte žaljenje i patnju za posle 5 sati, nakon završetka radnog vremena.

Tekst priredila Aleksandra Jovanović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *