Analni seks: Šta kažu žene, a šta muškarci? - Men`s Health

Analni seks: Šta kažu žene, a šta muškarci?

Bilo da ga volite, ne volite, da ste samo probali ili razmišljali o njemu, analni seks više nije tabu tema!

Analni seks: 8 stvari koje morate znati 

Međutim, čini se da se muškarci i žene ne odlučuju na analni seks uvek iz pravih razloga, prema rezultatima nedavne britanske studije.

ISTRAŽIVANJE

Istraživanje, koje je objavljeno u medicinkom časopisu BMJ Open, pokušalo je da sakupi sve informacije o analnom seksu, kao i o razlozima zašto muškarci i žene žele da isprobaju ovaj vid seksa.

U istražovanje je učestvovalo 130 heteroseksualnih žena i muškaraca iz gradova i predgrađa u Velikoj Bitaniji, a naučnici su sprovodili grupne i individualne intervjue kako bi ustanovili seksualne navike i prakse ispitanika.

Rezultati studije su otkrile glavne rodne razlike u posmatranju analnog seksa, kao i njihovim motivima da se upuste u ovaj vid seksa.

MUŠKARCI VS. ŽENE

Dok su muškarci u studiji imali tendenciju da povezuju analni seks sa zadovoljstvom i mačo seksualnim dostignućima, žene su ovaj vid seksa povezivale sa fizičkim bolom i upropašćenom reputacijom.

Saznajte kako da je nagovorite na analni seks

Muškarci su često objašnjavali da su želeli da imaju analni seks kako bi imitirali sadržaj porno filmova i zato što je mnogo prijatniji od vaginalne penetracije, dok su žene uglavnom govoorili da su pristajale na analni seks kako bi udovoljile i zadovoljile partnere.

GLAVNA MUŠKA TAKTIKA

„Ako probaš, dopašće ti se!“ pokazalo se kao česta taktika muškaraca da nagovore partnerke na analni seks.

Na nesreću, mnogi ispitanici su bikli nesvesni da seksualno-prenosive bolesti mogu da se prenseu putem analnog seksa.

Iako je ova studija sprovedena na malo broju mladih u Velikoj Britaniji, pa ovi stavovi nikako ne mogu da budu reprezentativni na sve muškarce i žene, posebno na starije osobe, koje su u dugim emotivnim vezama. Ipak je šokantno kakvih stereotipa ima kod oba pola.

Pročitajte i  Manje snažne zajednice

Saznajte i 7 poza za analni seks

MH SAVET

Ako želite da probate analni seks, porazgovarajte sa partnerom i budite sigurni da se nalazite na istoj strani što se tiče toga, a onda koristite mnogo lubrikanata, idite polako i obavezno koristite kondom.

Ne zaboravite da se opusitte, uživate i telesno komunicirate sa partnerom. Ovo iskustvo bi trebalo da bude prijatno za oboje, pa nemojte da oklevate da kažete partneru ako vam ne prija.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *