Ovo je možda pravi razlog za vaš nedostatak seksualne želje - Men`s Health

Ovo je možda pravi razlog za vaš nedostatak seksualne želje

Nova studija Univerziteta u Mičigenu je otkrila da je možda nedostatak sna kriv za nedovoljnu seksualnu želju. Svaki dodatni sat spavanja povećava želju, a samim tim i šanse za seks (čak 14 procenata).

Pročitajte i 9 namirnica za jači libido

Rezultati istraživanja pokazali su da žene koje nemaju problema sa nesanicom lakše dožive orgazam i generalno imaju manje problema da se seksualno uzbude od žena koje loše spavaju.

“Naši nalazi ukazuju da se često iza niskog libida krije nedostatak sna.”, kaže dr Dejvid Kalmbah sa Univerziteta Mičigena.

“Ali, nije sad poenta da što duže spavamo, već da se potrudimo da telu obezbedimo sna koliko mu je potrebno, ni manje ni više od toga.”, dodaje on.

Otkrijte kako nedostatak sna utiče na vaše telo

Ranija istraživanja pokazala su da nedostatak sna kod muškaraca izaziva pad nivoa testosterona, što negativno utiče na libido. Osim toga, niski nivoi ovog hormona kod muškaraca imaju i brojne druge negativne posledice, loš kvalitet spermatozoida, ali i opadanje mišićne mase i gustine kostiju, slabu koncentraciju, zamor i opšti pad energije.

Naučnici sa Univerziteta u Čikagu ranije su utvrdili da muškarci koji u toku noći spavaju manje od pet sati već nakon nedelju dana imaju niže nivoe testosterona od onih koji se tokom noći dobro odmore.

Osim nedostatka sna, na libido loše utiču i nezdrav način ishrane, prekomerna telesna težina i nizak nivo gvožđa.

Pročitajte i Kako apstinencija utiče na vaš organizam

Pravac krevet! Prvo se dobro naspavajte, a onda uživajte sa svojom dragom.

Izvor: Mondo.rs

Pročitajte i  Seksualna požuda: Oblik vašeg lica određuje želju za "akcijom"?
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *