Ko je narcisoidniji - muškarci ili žene? - Men`s Health

Ko je narcisoidniji – muškarci ili žene?

Prema nedavno objavljenim rezultatima istraživanja, pripadnici jačeg pola pokazali su više znakova narcisoidnog ponašanja, manipulaciju, arogantnost, agresiju i slično, nego pripadnice lepšeg pola.

Otkrijte šta znači dobar frajer?

ISTRAŽIVANJE

Rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu Psychological Bulletin, a istraživanje je trajalo gotovo tri decenije, na oko pola miliona muškaraca i žena, a podrazumevalo je praćenje reakcija učesnika na izjave poput “da ja vladam svetom, on bi bio puno bolje mesto”, “volim da imam vlast nad ljudima” i slično.

Rezultati su pokazali, kako su se muškarci nedvosmisleno više puta složili s takvim izjavama, odnosno ponašali su se više narcisoidno od žena, bez obzira na starost ili rasu.

ŠTA JE NARCISOIDNOST?

Narcisoidnost je u istraživanju definisana kao osećaj za vodstvo i egzibicionizam.

Saznajte 5 pravila za uspešno zavođenje žene

I dok neke osobine narcisoidnosti ponekad mogu biti vrlo korisne, nisu sve tako dobre.

“Narcisoidnost je povezana s raznim međuljudskim poremećajima, uključujući nesposobnost za održavanje zdravih dugoročnih odnosa, neetičko ponašanje i agresiju”, otkrila je Emili Grijalva, autorka istraživanja, za Glamour.

NARCISOIDNOST, PRIVLAČNA ILI NE?

Verovali ili ne, ali žene se lože na kretene!

I dok malo narcisoidnosti može biti privlačno, jer daje utisak da osoba ima samopouzdanja, ipak previše narcisoidnosti može biti vrlo neprivlačno. Takvi muškarci imaju velikih problema u vezama, verovatno zato što su previše usresređeni na sebe.

Izvor: Index

Pročitajte i  PRIRODAN LEK ZA POTENCIJU: Uz ovaj sjajan trik otklonite problem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *