Kako odoleti iskušenju? - Men`s Health

Kako odoleti iskušenju?

Velikom broju žena prevara je dovoljna da partnera pošalju „na put bez povratka“. Čak iako se to ne desi odmah, budite sigurni da ćete izgubljeno poverenje teško vratiti, i da će vam za to biti potrebni meseci, a možda i godine. Zbog toga je potrebno da pre nego što podlegnete iskušenju budete u stanju da postavite sebi pitanje: „Da li ovo zaista vredi?“ Problem je u tome što su iskušenja ponekad toliko primamljiva da većina muškaraca ovo pitanje preskače. Dovoljno je da se setimo onog petnaestogodišnjaka u nama koji bi svojevremeno bio presrećan samo ako bi ga bilo koja devojka zavodljivo pogledala, a kamoli ponudila nešto više, i da sva naša kolebanja padnu u vodu. Jer, taj neodgovorni klinac vas ubeđuje da se nijedna prilika ne propušta. I vi mu, nažalost, verujete.

Ne treba da se oslanjate na samoga sebe u tom, ključnom trenutku kada je najbolja odluka koju možete a donesete da se okrenete i odete pod hladan tuš. Oslonite se na samoga sebe sada, dok hladne glave čitate ovaj tekst, u kome ćemo vas upoznati sa najvećim iskušenjima koja vrebaju tamo negde, kada vaša lepša polovina nije u blizini.

 

Bivša devojka

Klasika. Niste se predugo videli, a onda ste se iznenada sreli. Misleći da je bezbedno, otišli ste zajedno na kafu, a onda i na večeru, i to baš onog vikenda kada je vaša devojka van grada. Kao, da prekratite vreme, kao, to je sasvim u redu. Bili ste zajedno pre sto godina, ona vas zaista više ne privlači, čak ste na prvi pogled primetili da se i malo ugojila…  Ipak, posle par viđanja, sve vam je draža. Polako se prisećate lepih trenutaka i polako vam je sve manje jasno zašto ste uopšte raskinuli. I, jedne večeri uradite zabranjeno. Sutradan shvatate da ste bili žrtva stare iluzije koju ste sami od nekud izvukli, i rado biste vratili vreme.

Odbrana: Koliko god u američkim sitkomima to izgledalo moguće, bivši parovi veoma retko mogu biti prijatelji. Koliko god vi bili sigurni u svoju ljubav prema trenutnoj partnerki, doći će trenutak kada će vas ona iznervirati, a ako se tada nađete u društvu bivše, na veoma ste opasnom terenu. Iako su vaša uzajamna osećanja odavno izbledela, ukoliko se radilo o pravoj ljubavi, ona će se uvek nalaziti u vašoj svesti, jer je vrlo lako setiti se zbog čega ste nekoga voleli. Pogotovo ako ga ne viđate svaki dan. U ovom slučaju je jedino rešenje da se držite na distanci. To ne znači da ne treba da odete na kafu ili čak večeru. To samo znači da ta viđanja ne treba da se dešavaju svakoga dana – jednom u nekoliko meseci je sasvim dovoljno.

Pročitajte i  Priuštite joj orgazam svakog puta

 Dobra riba iz srednje/kraja/fakulteta

Ona je bila glavna zvezda fantazija onog petnaestogodišnjaka sa početka priče. I on će vam u vašog glavi nalupati šamare ako je sada odbijete. Iako vam se u mlađim danima jedva i javljala, sada kada ste je sreli uloge su se obrnule. Vi niste više zbunjeni klinac, a i ona je možda malo izgubila na nedodirljivosti. Prepoznala vas je i dozvolila vam da joj platite piće. I vi shvatate da vas sada itekako primećuje.

Odbrana: U ovom slučaju je bolje da na neki način, barem malo udovoljite svom egu. Jer, ako se samo okrenete i odete, uvek ćete se pitati da li ste imali ikakve šanse. Što neće doprineti vašoj sadašnjoj vezi koju toliko želite da očuvate. Jer, to što ste zauzeti ne znači da se ne možete barem malo zabaviti – samo ne smete preći određenu granicu. Zato, platite joj to piće. Platite joj i sledeće ali se potrudite da barem vi ostanete trezni. Zaplešite, flertujte, možda joj čak i ponudite prevoz kući posle izlaska. I samo o jednoj stvari vodite računa – nemojte nikada ostati sami sa njom. Pa, čemu inače služe ortaci?

 

Gotivna koleginica sa posla

I ovo spada u klasike jer sa njom provodite gotovo isto toliko (ako ne i više) vremena kao i sa svojom partnerkom. Sa njom ogovarate šefove, sa njom pijete piće posle posla, sa njom donosite važne odluke. Vremenom, ona počinje da vam ponedeljkom ujutru donosi kafu i prepričava svoje ljubavne probleme, a vi od nje tražite savete šta da kupite svojoj dragoj za godišnjicu. Kada vas bilo ko pita bilo šta o vašem odnosu, spremno odgovarate da vam je postala „kao sestra“ i daje ne gledate na taj način. Da ne zaboravimo da ste se odavno zarekli da se nećete nikada smuvati ni sa kim sa posla.

Odbrana: Da bi vam neka devojka bila „kao sestra“ morate je poznavati isto toliko dugo koliko biste i poznavali nekoga sa kim ste zaista u srodstvu, a to je – od malih nogu. Koliko god bili zaljubljeni u svoju partnerku, ako sa nekom drugom ženom svakodnevno budete gradili odnos pun poverenja i razumevanja, to može da predstravlja pretnju. Što naravno ne znači da ne smete da progovorite ni sa jednom ženom u kancelariji. Naš savet je da slobodno idete na koliko god hoćete kafa ili pića – ali da to radite isključivo u poslovnom okruženju i da se suzdržite od razgovora o njenim ili vašim privatnim stvarima.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *