Kako apstinencija utiče na vaš organizam - Men`s Health

Kako apstinencija utiče na vaš organizam

NAJČEŠĆI MITOVI O APSTINENCIJI

Neki od najučestalijih neistina o periodu bez seksa odnosno apstinenciji su da ona može da dovede do neplodnosti, da muškarci ne mogu izazove normalno da funkcionišu bez redovnih seksualnih odnosa, a neki tvrde da sve zavisi od tipa tela. 

Pročitajte i: Dugo niste imali seks? Evo kako možete da prekinete period apstinencije!

NUSPOJAVE APSTINENCIJE

“Postoji mnogo dokaza koji upućuju da seksualni život pozitivno utiče na ljudsko zdravlje, poput toga da smanjuje rizik od srčanih bolesti, troši višak kalorija, podmlađuje, jača imunološki sistem, trenira prostatu i još mnogo toga. U isto vreme, seksualna apstinencija negativno utiče na pokretljivost spermeatozoida, povećava rizik od bolesti prostate, a može uzrokovati i probleme sa erekcijom”, dodao je Beleda. 

“Određeni efekti seksualne apstinencije mogu biti pozitivni, poput korišćenja viška energije za nešto drugo, ali generalno gledajući, dugotrajna apstiencija je štetna. Povećana seksualna želja kojom pokušava da se manipuliše može da izazove određene neurološke poremećaje, kao i mogućnost razvijanja afiniteta prema perverzijama.” 

Pročitajte i: Neplodnost kod muškaraca: Kako nastaje i kako se može sprečiti?

POSLEDICE APSTINENCIJE ZAVISE OD ŽIVOTNOG DOBA

“Apstinencija je vrlo individualna stvar i varira od intenziteta libida u pojedincu”, objašnjava specijalista Irina Gumenikova.

Pročitajte i: Otkrijte 13 fenomenalnih benefita seksa

“Nivo posledica apstinencije zavisi od njene dužine kao i od doba u kojm se nalazi osoba. Muškarac do 25 godina sa jakim libidom može da oseti probleme nakon dve nedelje apstinencije, ali to neće uticati na njegove seksualne funkcije. U dobu od 30 do 35 godina nekoliko meseci apstinencije može da uzrokuje preranu ejakulaciju i probleme sa erekcijom. Ti problemi uglavnom nestanu kada seksualna aktivnost postane regularna. Muškarci, koji imaju više od 50 godine i apstiniraju nekoliko meseci, mogu da izgube seksualnu funkcionalnost”, dodala je ona. 

Pročitajte i  Da li muškarci vole istetovirane žene?

Izvor: B92.net

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *