6 načina da se izborite sa prevremenom ejakulacijom - Men`s Health

6 načina da se izborite sa prevremenom ejakulacijom

„Prevremena ejakulacija je problem, sa kojim se skoro svaki muškarac suočava u nekom periodu života.”, kaže Tomas Volš, urolog sa Univerziteta u Vašingtonu.

PREUSMERAVANJE ENERGIJE

„Ovo se odnosi na ideju da možete da regulišete neurofiziologiju ili način na koji vaše telo reaguje na fizičke senzacije.“, objašnjava dr Volš.

Pročitajte i: Evo kako možete da izazovete žensku ejakulaciju

Iako postoji mnogo različitih vrsta ove metode, jedna od najčešćih kod lečenja prevremene ejakulacije jeste da dovedete sebe do granice doživljavanja orgazma pre zaustavljanja svih seksualnih i aktivnosti samozadovoljavanja i da pokušate da svoje uzbuđenje iskontrolišete.

Ova tehnika, takođe poznata i kao Ispitivanje granica, može da vam pomogne da istrenirate mozak i telo da bolje iskontrolišete vašu želju za orgazmom.

STISAK

Kada osećate da ste blizu vrhunca, prestanite sa odnosom i stisnite predeo ispod glave penisa. Blago pritisnite ovaj deo palcem i kažiprstom fokusirajući se na uretru. Ova tehnika tera krv iz polnog organa i trenutno smanjuje seksualnu napetost, koja potiskuje ejakulaciju.

Pročitajte i: Šta ženama smeta više od kratkog seksa?

PRVO DAME

Kada zadovoljite svoju partnerku (prstima, oralno i seksualnim pomagalom) i budete svesni da je ona uživala i doživela orgazam oslobodićete se pritiska koji osećate. A potom ćete bezbrižno i vi da dostignete dugo očekivani vrhunac.

LOKALNA ANESTEZIJA

„Postoje sprejeve koji se nazivaju lokalnim anesteticima, a koji mogu da se nanesu na penis i umanje zadovoljstvo i drže stvari pod kontrolom.“, kaže dr Volš.

Pročitajte iDovedite je do usijanja: 8 poza koje će joj olakšati dostizanje orgazma

Kada se pravilno koriste, može da se podesi tačna količina, koja će blago umanjiti zadovoljstvo, a neće se preneti na partnerku. Doktor Volš upozorava da nedostatak senzitivnosti u ovom delu tela može da vam oteža ustajanje iz kreveta.

Pročitajte i  Vodič kroz oralni seks

ODGOVARAJUĆI KONDOMI

Postoje kondomi koji su namenjeni upravo za produženo zadovoljstvo, pa je možda upravo potraga za ovakvim kondomima najbolje rešenje za vas.

PILULE

Većina muškaraca koristi pilule da bi održalo erekciju, ali postoje lekovi koji vam mogu pomoći da vaš odnos potraje. Svakako bi trebalo da se konsultujete sa lekarom pre upotrebe bilo kakvih lekova, jer ova vrsta medikamenata može da izazove nuspojave poput promene raspoloženja i drugih sporednih efekata.

Pročitajte i: Ove poze će učiniti da vaš “ponos” izgleda veće

Ukoliko se vaši problemi sa prevremenom ejakulacijom nastave, konsultujte se doktorom, koji će vam adekvatno i stručno pomoći da prevaziđete ovaj problem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *