Moguća je alergija na orgazam? - Men`s Health

Moguća je alergija na orgazam?

Uobičajene posledice orgazma obično uključuju znojenje, drhtanje i na kraju dremanje. Ali za one koji pate od sindroma post-orgazmičke bolesti (POIS), ovo uživanje je ublaženo simptomima – ogromnom anksioznošću, slabošću, iscrpljenošću, zapušenim nosem, peckanjem očiju, poteškoćama u koncentraciji i razdražljivošću.

Studija slučaja objavljena u časopisu Urology Case Reports detaljno je ispričala iskustvo 25-godišnjeg muškarca, koji je od puberteta patio od neuobičajenog stanja koje je podrazumevalo zastrašujuću ejakulaciju i minimalnu seksualnu aktivnost, uključujući masturbaciju, kako bi se izbegli simptomi koji bi se mogli pojaviti odmah nakon orgazma ili dva ili tri dana kasnije. Često traju i do dve nedelje.

Koliko kratko je prekratko: Posle koliko minuta se ejakulacija smatra prevremenom?

Nakon što je video nekoliko sličnih medicinskih slučajeva na internetu, sam je sproveo opsežna onlajn istraživanja i isprobao niz dijeta i dodataka ishrani, ustanovljeno je da ima deficit testosterona i sada se uspešno leči hormonskom terapijom. U studiji se navodi da je broj obolelih od POIS-a nepoznat i teško ga je utvrditi, jer je verovatno da oboleli neće potražiti pomoć doktora, a većina doktora nije ni svesna da ovakav sindrom postoji.

Iako je lečenje delovalo u studiji slučaja, još uvek nije poznat lek za POIS, a medicinski stručnjaci još uvek ne razumeju u potpunosti zašto se to dešava.

Foto: Shutterstock

Izvor: Men’s Health

Pročitajte i  4 pojave koje ni nauka ne ume da objasni
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *