5 trendova u seksu koje najavljuje 2020. godina - Men`s Health

5 trendova u seksu koje najavljuje 2020. godina

Ako je verovati stručnjacima, 2020. godina je godina “Svetog seksa”, drugim rečima konačno je došlo vreme za istinske veze, koje seks doživljavaju na potpuno intimnom nivou.

Stručnjak za seksualne trendove, Dominik Karetsos najavio je dugu, inovativnu i iznenađujuću listu trendova, za Men’s Health. Kako je ovo pitanje koje se odnosi na zdravlje, mi smo za početak ove godine izdvojili 5 trendova:

  1. Sveti seks i holističke tehnologije – Izgleda da se trendovi u seksu sve više okreću mentalnom i emocionalnom doživljaju i stavljaju fokus na duhovnu sferu seksa. Ovakav pristup ističe uspostavljanje ličnog zadovoljstva, istinske povezanosti, raspoznavanje i razdvajanje seksualnog blagostanja od seksualnog čina. U skladu sa ovim trendom stručnjaci savetuju povezivanje meditacije i masturbacije, i otkrivanje čari tantričkog seksa sa snažnim kontaktom očima. Takođe, očekuje se da će oblast tehnologije proizvesti veliki broj aplikacija koje će skrenuti pažnju na emocionalne i mentalne aspekte seksualnog čina.
  2. Jake vagine – Da li je došlo vreme da se i vagine “bilduju”?! Izgleda da nije toliko drastičan ovaj trend, jer stručnjaci preporučuju takozvane Kegelove vežbe – bazirane na kontrahovanju i opuštanju mišića vagine. Cilj je održavanje zdravog tonusa i snage ovih mišića kako bi se predupredili potencijalni problemi sa karličnim dnom i pojačalo seksualno zadovoljstvo. (Prenesite ovo damama).
  3. Senzualna inteligencija – Najavljena su detaljnija istraživanja koja će se pozabaviti stimulacijom klitorisa i grlića materice kao i analnim seksom.
  4. Seksi arome – Aroma sandalovine ima snažna afrodizijačka svojstva, podstiče libido i izoštrava čula. Miris ruže oduvek je asocijacija na romantiku i strast. “Tačno je da će seks 2020. godine uključivati i nos”, dodao je Dominik.
  5. Seksualna terapija – U prvom planu je razgovor o odnosu između dvoje ljudi, njihovim emocijama i doživljajima i njihovoj što preciznijoj komunikaciji. Izgleda da će 2020. godina biti konačno godina kada i odlazak kod seksualnog terapeuta na razgovor postaje deo normalne i redovne mentalne higijene.

Male stvari koje vam urušavaju ljubavni život

Pročitajte i  Evo kako da i vi smuvate nešto na moru

Foto: Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *