Romantična večera u vašem stanu: Osnovna pravila - Men`s Health

Romantična večera u vašem stanu: Osnovna pravila

Ne postoji ništa romantičnije od večere kod kuće. Nema ometanja okoline, pa ste fokusirani samo jedno na drugo. Komunikacija je mnogo prijatnija i iskrenija, a i naravno, žene vole muškarce koji znaju da kuvaju.

ROMANTIČNA VEČERA NIJE DOBRA IDEJA ZA PRVI SASTANAK

Ma koliko da želite da je impresionirate, pomalo je nezgodno da je pozovete kod sebe na prvi dejt. Još uvek vas ne poznaje, pa može svakojako da protumači vaš poziv. Sačuvajte ovu ideju za treći ili neki kasniji izlazak. Ako već želite da večerate zajedno, izvedite je u restoran. Moći ćete da vidite šta voli da jede i pije, pa će vam biti lakše da napravite nepogrešiv meni.

Pročitajte i: Recept za romantičnu večeru

PRIPREMITE HRANU UNAPRED UKOLIKO JE TO MOGUĆE

Nije na odmet da deo priprema obavite pre nego što ona dođe, jer ako ostavite sve za poslednji čas, moguće je da ćete biti preokupirani kuvanjem i nećete moći da posvetiti partnerki dovoljno vremena. Ostavite i njoj neki zadatak, poput pravljenja salate. Ovo je sjajan način da i nju uključite u proces kuvanja.

Takođe je bitno da pročitate recept pre sastanka. Ako vam treba otpoljeni margarin, izvadite ga iz frižidera pre kuvanja. Izmerite gramažu koja vam je potrebna u pripremi.

NE SERVIRAJTE NEŠTO KOMPLIKOVANO ZA JELO

Bez špageta, jastoga i ostalih jela, koje su nezgodne za jelo. Stvari mogu da postanu prilično neugodne, ako ste zabrinuti da li će vam sos za špagete završiti na košulji.

PONUDITE JOJ PIĆE ZA KOJE STE SIGURNI DA VOLI

Ako ste poslušali prvi savet i prethodno je odveli u restoran, onda znate da li voli koktele, pivo ili da baš ne voli crveno vino. Na ovaj način ćete osvojiti nekoliko dodatnih poena, zato što ste pažljivi i obraćate pažnju na sitnice.

Pročitajte i  100 najseksepilnijih žena na svetu 2015!

Pročitajte i: Izlazite po prvi put sa devojkom, šta ćete obući? 

NE ŽVAĆITE OTVORENIH USTA

Možda ste kod kuće, pa ste opušteni, ali pridržavajte se osnovnog bontona. Stavite salvetu u krilo, a ne na košulju. Nemojte uzimati velike zalogaje i držite zatvorena usta dok žvaćete i ne pričajte, ako su vam usta puna.

OSTANITE TREZNI

Znamo da vam nije cilj da se napijete i upropastite dejt, ali morate imati na umu i umor. Kada ste umorni, alkohol brže deluje, pa budite oprezni šta i koliko pijete.

REZERVNI PLAN

Ako se slučajno desi da zabrljate i upropastite željeno jelo, imajte na umu rezervni plan. Napravite neki brzi sos, obarite mešavinu povrća i pirinač ili jednostavno naručite picu.

NE UZBUĐUJTE SE OKO DEZERTA

Nema potreba da osmislite čitav meni, koji uključuje i dezert. Umesto toga, kupite sladoled ili neke čokoladne mafine i verujte nam na reč – biće sve u savršenom redu.

Pročitajte i: Hrana u krevetu, dobra ili loša stvar?

JEDNOSTAVNA DEKORACIJA

Što više detalja osmislite, veća je verovatnoća da ćete zabrljati. Ne trebaju vam sveće ili dekoracija pribora da biste je impresionirali. Jednostavnost je ključ elegancije!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *