Otkrijte 8 tajni ženskog polnog organa - Men`s Health

Otkrijte 8 tajni ženskog polnog organa

ŠTA JE TAMO DOLE?

Ukratko – mnogo toga. Pre svega, klitoris – veoma osetljivo mesto, koje donosi veliko zadovoljstvo svim ženama. Ispod klitorisa se nalazi otvor mokraćne cevi, odakle izlazi urin. Vagina se nalazi ispod ovog otvora. Ceo ovaj kompleks je okružen usminama, malim i velikim.

Pročitajte i: 4 mita o ženskom polnom organu

Dubina prosečne vagina iznosi  7,5 do 10 cm, ali kada se žena uzbudi, njena dubina se udvostručuje.

VEĆINA VAGINA IZGLEDA POTPUNO DRUGAČIJE

Postoji mnogo varijabilnosti u smislu stvarnog izgleda vagine i slika koju ste videli u porno filmovima. Veličina i boja svega što se nalazi u genitalnoj regiji može da varira, kao i količina masti na bočnim stranama vagine, što je potpuno normalno i uobičajeno.

MENSTRUALNI CIKLUS

Većina žena ima menstruaciju jednom mesečno, koja traje prosečno od 3 do 7 dana. Prvi dan menstruacije je prvi dan ciklusa. Žene koje imaju kratak ciklus (21 do 24 dana) imaju veću šansu da zatrudne tokom menstruacije nego žene koje imaju duži ciklus. Sperma može da živi i do 5 dana u materici, tako da žene sa kratkim ciklusom mogu potencijalno da zatrudne ako imaju odnose na kraju mentruacije.

Pročitajte i: Šta pogrešno radimo u seksu, a one nam nikad neće reći

G TAČKA

To je malo mesto koje se nalazi na prednjem zidu vagine, na 5 do 7, 5 cm od otvora. Neki istraživači veruju da je to produžetak nerava klitorisa, a drugi smatrjau da je G tačka žlezda povezana sa lučenjem tečnosti. Dobila je ime po nemačkom lekaru, Ernstu Gräfenbergu, koji je opisao ovo mesto i njen značaj za sek, još 1950-ih godina.  

SEKRET

Način pražnjenja, koji se sastoji iz lučenja sekreta iz vagine, pomaže da se ona očisti i ovlaži. Ova tečnost može da se menja u odnosu na vreme ciklusa, od beličaste na početku ciklusa do čiste i prozirne u toku ovulacije do vodenkaste u vreme ciklusa. Sekret može da bude i svetlo braon boje kada se vagina čisti nakon menstruacije. Ako je žute, zelene boje ili svrbi može da ukazuje na znakove infekcije.

Pročitajte i  Saveti za korišćenje parfema

ZAŠTO MIRIŠE?

Vagina je kompleksan deo tela sa mnogo dešavanja u i van nje. Čak i u zdravim vaginama, postoji nekoliko vrsta bakterija, koje utiču na njen miris. Seks, znojenje, faze menstrualnog ciklusa i ishrana, mogu pozitivno ili negativno da utiču na miris vagine. Trihomonijaza i promene u ph balansu takođe utiču na miris vagine.

Pročitajte i: 9 stvari koje svaki muškarac treba da zna o testisima

ZAŠTO ŽENE PIŠKE NAKON SEKSA?

Verovatno znate da je analni otvor veoma blizu vagine, što znači da se fekalne bakterije nalaze u blizini, čak i kod najčistijih žena. Kada imate odnos, penetracija omogućava da neke od bakterija dožu blizu uretre. Žene imaju kratke uretre u odnosu na muškarce, pa je bakterijama lako da se probiju do bešike, razmnože se, izazovu oštećenje tkiva i upalu. Ovo stanje se zove infekcija urinarnog trakta što može da bude veoma bolno i zahteva korišćenje antibiotika.

Vršenje male nužde nakon seksa služi kao prevencija širenja fekalnih bakterija u bešiku i sprečavanje nastanka infekcije urinarog trakta. Ovo je razlog zašto ne bi trebalo da imate vaginalni odnos odmah nakon analnog.

MENJA SE GODINAMA

Kako žene stare, tako i njihove vagine gube elastičnost i tečnost, što su prirodne hormonske promene, koje prate menopauzu. Međutim, ako su seksualno aktivne tokom čitavog života, ove promene su blaže.

Pročitajte i: Zakrivljenje, broj erekcija i odgovori na druga važna pitanja o penisu

 

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *