Top tri namirnice za bolji seks - Men`s Health

Top tri namirnice za bolji seks

Seksolozi, kardiolozi i drugi stučnjaci iz sveta medicine, slažu se oko teze da postoje namirnice koje povoljno utiču na seksualne odnose. Jedan od zaključaka jeste da je hrana koja je dobra za zdravlje srca dobra i za pospešivanje seksualnih odnosa. Uz pomoć hrane pripremite svoje telo i svoj mozak za aktivnosti koje se odigravaju u krevetu.

OSTRIGE I DRUGE ŠKOLJKE
Ostrige su se odavno kotirale kao afrodizijak i to zahvaljujući svojoj sličnosti sa ženskim genitalijama. Sirove ostrige zapravo i imaju veze sa seksualnim funkcijama. Ove školjke sadrže više cinka od većine drugih namirnica, a verovanje je da upravo cink može da poveća libido na način što pospešuje proizvodnju testosterona. Takođe, cink je od ključnog značaja za proizvodnju zdrave sperme.
Čuveni Kazanova navodno je jeo 50 ostriga dnevno, ali za normalne potrebe brojka 6 biće sasvim dovoljna. Da stvari malo začinite, dodajte malo ljutog sosa na sirove ostrige.
Ukoliko vas zanimaju drugi izvori cinka, probajte sa semenkama bundeve, škampima, jajima i mlečnim proizvodima.

JAGODE I DRUGO BOBIČASTO VOĆE
Crvena boja je seksi. Crvene ruže, crveni automobili, crvene uske haljine… Ali i crvene jagode. Istraživači sa Univerziteta u Ročesteru su sproveli eksperiment, u kojem je učestovala nekolicina studenata. Predmet istraživanja bila je potencijalna veza između boje i seksa.
U prvom testu, studenti i studentkinje su dobili fotografije žena na crvenoj i beloj pozadini. Momci su žene na fotografijama sa crvenom pozadinom ocenili kao umnogome privlačnije od žena na fotografijama sa belom pozadinom. Studentkinje nisu imale taj utisak.
U drugom testu, u kojem su bile ponuđene i fotografije žena sa zelenom, sivom i plavom pozadinom, momci su ponovo odrabrali fotografije sa crvenom pozadinom kao najprivlačije.
Takođe, studenti su naveli da su gotovo sigurni da bi potrošili više novca na žene koje su obučene u crveno, nego na one u garderobi drugih boja.
Jagode se mogu posmatrati kao seksi voće iz više razloga. Osim što su crvene boje, one su bogate B vitaminom, kao vitaminom C. Jagode u toploj čokoladi ili jagode sa šlagom Da li to ikoga ostavlja ravnodušnim
Borovnice i kupine su podjednako seksi voće. Idealne su za period pre doručka u krevetu sa partnerom. Bobičasto voće sadrži jedinjenja koja imaju funkciju da opuste krvne sudove i poboljšaju cirkulaciju i na taj način deluju kao prirodna vijagra.

CRVENO VINO
Crveno vino i romantična večera – priznaćete da priča ima potencijal! Italijanski istraživači nedavno su otkrili da antioksidansi i alkohol u vinu pokreću proizvodnju azotnog oksida u krvi, što pomaže da se opuste krvni sudovi, i što povećava dotok krvi u genitalije. Samo, veoma je važno imati meru. Ograničite sebe na čašu ili dve, jer u suprotnom stvari mogu da pođu naopako. Više od dve čaše može da deluje kao prigušivač na seksualne performanse i da uzrokuje ne baš tako prijatne situacije u krevetu sa parnerkom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *