Može li penis da se slomi? - Men`s Health

Može li penis da se slomi?

Prelom penisa predstavlja težak oblik povrede savijanja penisa u erekciji, koja se javlja kada se membrana (lat. tunica albuginea) pocepa.

Ovo stanje penisa se često manifestuje pucketanjem, a ako neko ima jake bolove u predelu penisa, koji su povezani sa modricom, otokom ili gubitkom erekcije, treba hitno da potraži medicinsku pomoć.

Pročitajte i Zakrivljenje, broj erekcija i odgovori na druga važna pitanja o penisu

U KOJIM SITUACIJAMA MOŽE DA SE DOGODI PRELOM PENISA?

Ovo može da se dogodi bilo kada u toku seksa, kada penis prilikom penetracije umesto ulaza vagine pogodi neku čvršću strukturu (kao što je npr. perineum). Obično se događa u pozi kada je partnerka gore ili u misionarskom položaju, a može da se dogodi i prilikom izvođenja određenih akrobacija u krevetu.

Ovaj problem i pokidana membrana se uspešno rešavaju operacijom, koja traje oko sat vremena i radi se u opštoj anesteziji.

Pročitajte i: Šta kada vaš penis neprijatno miriše?

MOGUĆE POSLEDICE

Ukoliko ne uradite operaciju, jer možda ne osećate prevelike bolove, morate imati na umu da parcijalno ili kompletno pucanje tunice albuginea može da dovede do većih problema, poput erektilne disfinkcije ili devijacije penisa.

Urolozi sa Univerziteta Vašington Harborview Medicinskog centra u Sijetlu tvrde da postoji desetina zabeleženih slučajeva sa prelomom penisa, a apeluju da su muškarci u 20-im i 30-im godina u većoj opasnosti da dožive ovu nezgodu, budući da uglavnom imaju buran i aktivan seksualni život. Međutim, ovakvi slučajevi su zabeleženi i kod muškaraca u 40-im i 50-im godinama.

Pročitajte i Da li se vaš penis savija?

Većina muškaraca se verovatno susrela sa nezgodom prilikom penetracije i udaranja penisa. Ovakvi slučajevi nisu zabrinjavajući, ali postoje slučajevi kod kojih je zabeležena povreda savijanja penisa, koji lako može da dovede do Perjonijeve bolesti, stanje u kojem se penis savija, a bolest manifestuje ožiljkom na penisu. 

Pročitajte i  Postupite pažljivo
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *