Dugo niste imali seks? Evo kako možete da prekinete period apstinencije! - Men`s Health

Dugo niste imali seks? Evo kako možete da prekinete period apstinencije!

Prema istraživanju Kinsey, grupa muškaraca od 18 do 29 godine ima u proseku 112 seksualnih iskustava u toku godine. Da li se uklapate u statističke podatke?

KAKO RAZBITI ČINI SUŠNE GODINE?

„Iako niste uživali u seksu onoliko koliko ste želeli u prošloj godini, to ne znači da treba da snizite vaše kriterijume i da mislite isključivo samo na seks.“, upozorava seksolog Vanesa Marin. Ona kaže da loš seks može samo da pogorša vaš loš period i da ga produži, a da učini da se vaša potreba samo intenzivira. Isto važi i za seks sa bivšom – on vas neće izvući iz usamljenosti i apsitencije.

Pročitajte i: Niste tip za vezu? Ovako ćete postati savršen partner!

Pa kako da zadržite svoja očekivanja i nade na visokom nivou? „Odlučite da ćete ostati u igri, čak i kada ne upražnjavate seks neko vreme. Nemojte da se obeshrabrite. Izađite u grad, upoznajte nove ljude.“, savetuje seks terapeut dr Kat Van Kirk. „Ključna stvar je da ne padnete u očajno raspoloženje i depresiju. Nije dobro ni za vas i vaše samopouzdanje, a tako očajni i bezvoljni nećete biti previše privlačni ni vašoj potencijalnoj partnerki. Što više pouzdanja imate i pokažete ga, veće su šanse da ćete razbiti kletvu i prekinuti period apstinencije.“

ŠTA DA RADITE TOKOM PERIODA APSTINENCIJE?

Količina seksa koja vam je potrebna je stvar individualne prirode, ali najvažnije je da dok tražite potencijalnu damu, sa kojom biste želeli da podelite niske strasti, ostanete zdravog duha. „Ukoliko niste imali seks najmanje nekoliko puta prošlog meseca, najmanje što možete da uradite jeste da masturbate kako biste ostali u sedlu.“, kaže Kirk. Ima nešto u staroj krilatici – Ono što ne koristite, gubite ga.

Pročitajte i: Masturbacija i njene prednosti

Još jedna veoma bitna stvar tokom apstinentije je da se nikako ne poredite sa ljudima iz okoline, pogotovo zato što nikada ne možete da znate da li neko govori istinu ili je naklonjeniji lovačkim pričama.

Pročitajte i  Sklekovima do savršenstva

OTKRIJTE ŠTA ZAPRAVO ŽELITE

Jedan od najvećih razloga zašto neki muškarci dugo apstiniraju jeste zato što šalju nejasne i pomešane signale. Ukoliko želite više seksa, zastanite malo i razmisite šta tražite: samo seks? Ili ljubav? Ili vezu? Kada se devojka oseća sigurno i udobno pored vas, pre će poželeti nešto više od izlaska i poljupca.

Pročitajte i: 3 trika da poboljšate ljubavnu vezu

Ako ne želite da se skrasite, uživajte u kratkim vezama, jer će i one biti bolje seksualno iskustvo od nasumičnih veza na jednu noć.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *