Seks je dobar i sa kondomom! - Men`s Health

Seks je dobar i sa kondomom!

Mnogi muškarci, ali i žene, do su sada rizičan seks opravdavali time da im korišćenje prezervativa može pokvariti užitak. Ali takvi izgovori više ne važe, zahvaljujući rezultatima jedne ankete sprovedene na Univerzitetu u Indijani.

REZULTATI
Istraživanje je obuhvatilo ukupno 1645 muškaraca i žena, uzrasta od 18 do 59 godina, i otkriveno je da su oba pola podjednako ocenili seks kao uzbudljiv i prijatan, bez obzira na to da li su koristili kondom. (Iznenađujuće, je l’ da?)

Prema studiji, ocene muškaraca koji su koristili kondom nisu se razlikovale od ocena onih koji ga nisu ga koristili. Takođe, muškarci nemaju problema sa održavanjem erekcije prilikon navlačenja kondoma.

JOŠ UVEK SE DVOUMITE?
Uradite to za njeno dobro. Autor studije Debi Herbenik, za još bolji seks preporučuje upotrebu lubrikanata. Najnovije istraživanje je pokazalo da su parovi koji tokom vođenja ljubavi nisu koristili lubrikant ponekad imali poteškoća sa vlaženjem vagine i uopšte uzbuđivanjem.

Ako želite da partnerki pružite najbolje moguće iskustvo, Herbenik savetuje, da koristite oba – i kondom i lubrikant. On predlaže da malu količinu lubrikanta namažete na spoljašnju stranu kondoma, a da bi i vama užitak bio veći, dodajte takođe malo i unutar kondoma radi veće udobnosti. Samo imajte na umu da korisite one lubrikante napravljene na bazi vode ili silikona, jer u suprotnom možete oštetiti lateks od kojeg je kondom napravljen.

Pročitajte i  Top 5 mišića koje žene obožavaju na muškarcima
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *