4 znaka na koje morate obratiti pažnju na početku veze - Men`s Health

4 znaka na koje morate obratiti pažnju na početku veze

Bez obzira na to da li s devojkom koju ste tek upoznali planirate da se viđate na duđže staze ili je imate u vidu samo kao “kombinaciju”, ona neminovno postaje deo vašeg života već prvi put kad odlučite da je pozovete.

U tim prvim susretima treba obratiti pažnju na znakove koji će vam otkriti mnogo važnih stvari o njenoj ličnosti.

Karl A. Pilemer, profesor psihologije na Univerzitetu “Kornel” i autor knjige “30 lekcija o ljubavi: Saveti najmudrijih o ljubavi, vezama i braku”, sproveo je istraživanje o ovom pitanju. U okviru istraživanja, Pilemer je razgovarao sa 700 osoba u zrelim godinama, a one su mu otkrile svoja iskustva u ljubavi, braku itd. Kako profesor objašnjava, gotovo svi su imali isti savet – ne budite glupi prilikom odabira.

Pilemer veruje da ova mala upozorenja da veza neće biti uspešna i srećna možemo uočiti na samom početku, a tu ubraja sledeća:

NASILjE

Iako deluje pomalo očigledno, nasilje nije uvek lako prepoznati, a tu se pre svega misli na ono emocionalno.

EKSPLOZIVNO I NEOBJAŠNJIVO PONAŠANjE

Stariji savetuju da budemo oprezni s osobama koje su teške naravi ili s vremena na vreme planu zbog sitnice ili reaguju preterano.

U prvim danima i nedeljama veze, osobe koje su sklone ovakvom ponašanju umeju to da prikriju, zbog čega bi trebalo posmatrati ih u odnosu s drugima.

NEISKRENOST

Čak i ako su u pitanju sitnice i reč je o lažima koje nisu zlonamerne i ne izgovaraju se da bi vas povredile, budite obazrivi. Jedna sitna laž vodi ka krupnoj, a ovo ne sme da postane obrazac ponašanja kakav želite u svojoj blizini.

SARKAZAM I PROVOKACIJE

Kada vas neko provocira i vređa krijući se iza šale, a vašu ljutnju tumači kao nedostatak humora vreme je da se zabrinete.

Šale treba da budu bezazlene i zabavne, a ne da se zbog njih osećate loše. Ne morate vi biti žrtva ovakvog ponašanja, jer će se devojka na početku veze svakako suzdržati da se prema vama tako odnosi. Ipak, posmatrajte i osluškujte ima li takvih primedbi na račun drugih…

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *