Koliko kratko je prekratko: Posle koliko minuta se ejakulacija smatra prevremenom? - Men`s Health

Koliko kratko je prekratko: Posle koliko minuta se ejakulacija smatra prevremenom?

ŠTA JE PREVREMENA EJAKULACIJA?

Prema novim istraživanjama, svaki seks koji traje ispod tri minuta se smatra prevremenom ejakulacijom.

Dva naučna rada, koja su objavljena u The Journal of Sexual Medicine konačno su dobila jedinstvenu kliničku definiciju prevremene ejakulacije, koja je pretrpela dosta zabluda i nerazumevanja u doktorskim krugovima.

Pročitajte i Budite iznad proseka

Društvo za seksualnu medicinu je otkrilo definiciju doživotne prevremene ejakulacije, kojoj je nedostajao parametar stečene prevremene ejakulacije.

Otkrijte i 6 načina da se izborite s prevremenom ejakulacijom

Drugo Međunarodno društvo za seksualnu medicinu predstavilo je tri različite definicije seksualne disfunkcije kod muškaraca:

  • Ejakulacija koja se uvek dešava oko jednog minuta trajanja vaginalne penetracije kod prvog seksualnog iskustva ili kasnije traje najčešće tri minuta ili manje
  • Nesposobnost da se odloži ejakulacija kod svih ili skoro svih vaginalnih penetracija
  • Negativne lične posledice stresa, briga, frustrcija i/ili izbegavanje seksualne intimnosti

Dr Kris Mekmehon iz Sidneja istakao je da muškarcima koji boluju od prevremene ejakulacije ne trebaju lekovi, već edukacija.

ŠTA NAJVIŠE BRINE ŽENE?

Međutim, 1500 žena, koje su učestvovale u studiji, ne ističu problem prevremene ejakulacije kao glavni izvor frustracije već činjenicu da se muškarci previše fokusiraju na odlaganje ejakulacije, pa ignorišu seksualne potrebe žene i nesposobni su da je zadovolje. Drugim rečima, važnije im je da potraje nego da bude kvalitetno.

Pročitajte i Kako da potrajete duže u krevetu

Studije takođe rasvetljavaju problem muškaraca koji tehnički ne pate od prevremene ejakulacije. Ovaj problem uključuje generalni manjak kontrole nad ejakulacijom, umanjene sposobnosti da se kontrolišete u momentu neposredne ejakučacije i preokupiranost skrivenom kratkom ejakulacijom iako ona traje više od pet minuta.

Pročitajte i  Kako da seks s kondomom bude uzbudljiviji?

Saznajte i Pobedite prevremenu ejakulaciju

Foto: Shutterstock

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *