Poverenje je afrodizijak - Men`s Health

Poverenje je afrodizijak

Gde žene dobijaju potvrdu svog seksepila? 75  procenata od  1 300 ispitanica odgovorilo je da su glavni izvori njihovi momci ili muževi. Najsmelije od njih su one koje više vrednuju seks i iniciraju ga češće  nego njihova druga polovina.  Nađite joj slabe tačke i udovoljite joj.

VEČERA SA PRIJATELJIMA
Vaša strategija: Hvalite je na sva usta. Pokažite javno divljenje za nju i njena dostignuća i tako joj podignite socijalni rejting. Osećaće se nesigurno ako misli da ste suviše dobri za nju , pokazuje studija časopisa ‘’Journal of Personality and Social Psychology’’. Pokažite joj da se smatrate srećnim što je uz Vas.
Vaš potez: Neka uslede malo ličniji komplimenti kada ste sami. Ako joj ne komplimentirate kada nema nikoga oko Vas, to može protumačiti kao Vaše isticanje kako ste dobar dečko ili muž u javnosti.  

NALAZITE SE U PROBLEMU
Vaša strategija: Pitajte je za mišljenje, ne za savet. Veća je verovatnoća da će Vam reći šta misli, negó što će Vam dati savet, tvrdi autor knjige koja se bavi novcem, seksom i decom (stvarima koje Vam mogu upropastiti brak). Ako je pitate za savet, osećaće se kao da Vam je majka, a to nije uopšte seksi.
Vaš potez:  Koristite reči kao što su ‘’mišljenje’’, ‘’osećanje’’ i ‘’razmišljanje’’. Čak i ako pitate ‘’Šta misliš da treba da uradim?’’ je bolje od ‘’Reci mi šta da uradim’’.  Na ovaj način pokazujete da vrednujete njeno mišljenje kao i poverenje u Vašu bliskost.

ONA TOTALNO NIJE U PRAVU
Vaša strategija: Nemojte se složiti da se ne slažete. Studija časopisa ‘’ Journal of Management Development’’ pokazala je da su žene sposobnije da reše konflikt kroz saradnju od muškaraca. ‘’Kada se složite da se ne slažete, to zatvara proces komunikacije i nikada ne rešava problem’’, reči su kliničkog psihologa koji se bavi vezama.  Što joj manje bude ugodno u procesu komunikacije, to će joj manje biti ugodno i u vezi.
Vaš potez: Postavite neosuđujuće pitanje kao ‘’Zašto tako misliš?’’ ili ‘’Da li si razmišljala o tome i na drugi način ?’’ Tako pokazujete poštovanje prema njenom intelektu i odlučnosti, i ona će hteti da podeli sa Vama svoje misli.

Pročitajte i  Zašto ona vara?

KADA STE NJEN SUVOZAČ
Vaša strategija: Tišina- ali neka dodir bude neseksualan. Žene su srećnije u svojim vezama kada partner pokaze fizičku zainteresovanost na neseksualnom nivou, pokazuju studije časopisa American Journal of Family Therapy’. Ovakava zainteresovanost čini ženu da se oseća željenom ne samo zbog njenog tela-što, irinično, je čini da se oseća seksi.
Vaš potez: Stavite ruku nekoliko santimetara od njenog kolena. Dovoljno je blizu da bi se smatralo inimnom teritorijom, ali nije preterano seksualno, tako da neće pomisliti da Vam je samo stalo do akcije na kraju (ili za vreme) vožnje.

ONA SE OSEĆA DOBRO
Vaša strategija: Pokušajte da se iskupite. Molim? Ne, niste u nevolji, samo je sad idealno vreme da popravite neke stare greške. Žena će biti sumnjičava ako pokušate da popravite grešku koja je  sveža i još u njenoj glavi, pokazuju studije časopisa Journal of Personality and Social Psychology. Najbolje ćete proći kada prestane o tome da razmišlja. Ceniće Vaše napore da je usrećite mnogo više kada je dobro raspoložena.
Vaš potez: Setite se nekoliko poslednjih svađa, oko čega su nastale. Nastupite kao da pokušavate da se iskupite za to. Sada je vreme da operete suđe zato što to želite ili da je iznenadite cvećem na poslu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *