Osnove osnova koje morate da znate o svom polnom organu - Men`s Health

Osnove osnova koje morate da znate o svom polnom organu

KORISTITE GA ILI…

Potrebno je da imate redovne erekcije da bi vaš penis bio u odličnoj formi”, kaže Tobajas Keler, profesor urologije na Univerzitetu u Južnom Ilinoisu.

Da biste održali zdrav tonus, mišići penisa moraju se periodično bogatiti kiseonikom, putem naleta krvi koji vodi do erekcije.

Ako nemate fizičke poteškoće da dobijete erekciju, ali nje nema po tri ili četiri dana, to nije razlog za brigu. Možda ste jednostavno u veoma neerotičnom okruženju.

Kako žene zamišljaju savršen penis?!

MOZAK ODRŽAVA “ALAT”

Impulsi iz mozga dovode do erekcije tokom različitih faza sna, pogotovo kod REM faze. Nije bitno da li imate neke erotske snove ili košmare, vaš penis može biti good to go i u snu. S druge strane, neki muškarci ne mogu ostvariti erekciju zbog problema s krvnim sudovima polnog organa uzrokovanih najčešće dijabetesom.

MALI, VELIKI, MALI, VELIKI…

Među muškarcima ne postoji dosledna veza između veličine penisa u opuštenom stanju i punoj erekciji.

U jednoj studiji u kojoj je učestvovalo 80 muškaraca utvrđeno je da je raspon erekcije od opuštenog do neopuštenog stanja prilično širok i ide od jednog do čitavih 10 centimetara. Zato navodno pravilo da muškarci s velikim opuštenim penisima moraju imati veliku erekciju i obrnuto pada u vodu.

Analize su pokazale da muškarci s kraćim penisima u opuštenom stanju mogu da i porastu dva puta više od onih koji su opušteni veći. Otprilike 12 posto penisa uveća se za jednu trećinu ili manje u erekciji, a samo sedam procenata ima istu dužinu u opuštenom stanju i punoj erekciji.

Predstavljamo vam: 5 potpuno otkačenih supermoći penisa!

ZONE ZADOVOLJSTVA

Mnogi muškarci smatraju da su donji deo i glava penisa najosetljiviji.

Istraživači su pitali 80 muškaraca da rangiraju različite delove svog tela po osetljivosti, uključujući ne samo penis već i skrotum, anus, bradavice i vrat.

Rezultati su pokazali da su upravo delovi penisa najosetljiviji, pogotovo gornja strana glave, leva i desna strana stuba penisa i prepucijum (kožni nabor).

OSETLjIVOST SE SMANjUJE

Pročitajte i  Ko šeta po meni?

Studije su pokazale da starenjem muškarci gube osetljivost penisa, ali je teško reći u kojoj meri. U suštini, osetljivost penisa se meri poslednjom količinom stimulansa koje je muškarac u mogućnosti da oseća. To se zove prag osetljivosti. Naučno je dokazano da osetljivost penisa pada od 25. godine, dok je u periodu od 65 do 75 godine taj proces najizraženiji.

Novo istraživanje: Najveći penis u svetu imaju…

VIBRATOR JE KORISTAN I ZA MUŠKARCE

Vibrator nije samo za žene. Zapravo, ova sprava je veoma korisna za stimulaciju penisa kod muškaraca koji imaju povrede kičmene moždine, koja dovodi do problema s ejakulacijom. Vibratori stimulišu određene delove nervnog sistema putem sitnih frekvencija.

Postoji i određeni broj muškaraca koji pate od odložene ejakulacije. Njima se čak savetuje da koriste personalizovane medicinske vibratore.

BAKTERIJE

Koža penisa je stanište različitih vrsta bakterija!

U toku jednog istraživanja, naučnici su koristili genetske testove da bi identifikovali bakterije koje su pronašli na muškim polnim organima. Rezultati su otkrili čak 42 jedinstvene vrste bakterija. Time je potvrđena teza da je ljudsko telo u suštini jedan veliki ekosistem.

Pročitajte: Sve ovo je važnije od veličine penisa?!

Međutim, broj bakterija zavisi i od toga da li su muškarci obrezani ili neobrezani. Urađene su analize s uzorkom od 12 muškaraca koji su planirali da budu obrezani. Uzorci su uzeti i ponovo analizirani nakon što su se isti muškarci podvrgli cirkumzaciji.

Nakon ove intervencije, uočen je manji broj vrsta bakterija na penisima. Veći broj bakterija koji je pronađen je bio anaerobne prirode, što znači da tim bakterijama nije potreban kiseonik da bi se razmnožavale.

Foto: Shutterstock

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *