Kako da odložite "ispucavanje": Evo o čemu da razmišljate u krevetu - Men`s Health

Kako da odložite “ispucavanje”: Evo o čemu da razmišljate u krevetu

Tabela Superlige Srbije. Seckanje luka. Kosa Donalda Trampa. Svako od nas ima neku svoju taktiku za odvraćanje pažnje dok pokušava da izdrži duže u seksu.

Međutim, takva strategija ima dve velike mane:

  • Dok uživate u seksu, treba zaista da uživate, a ne da razmišljate o glupoj frizuri nekog milijardera i još važnije…
  • Odvraćanje pažnje kako biste odložili ejakulaciju jednostavno – ne funkcioniše, smatra dr Majkl Perelman, profesor psihologije i reproduktivne medicine Univerziteta „Kornel“.

Pročitajte: Koliko su Srbi izdržljivi u seksu?

„Prerana ejakulacija je često stvar nervoze, a ne uzbuđenja“, dodaje njegov kolega dr Dejvid Roland s Univerziteta „Valparaiso“. Dakle, da biste odložili ejakulaciju, nemojte sebi usađivati neseksualne slike u um, već pokušajte da se smirite.

KAKO TO IZVESTI?

Jednostavno – fokusirajte se na suprotno: na to koliko uživate u seksu!

„Ako uživate u osećaju tokom seksa, nećete se opterećivati time šta će se dogoditi ako završite prerano“, objašnjava dr Roland i predlaže da se koncentrišete na nešto određeno – usne, disanje ili pokrete partnerke.

Sasvim logično, pitate se zar neće prepuštanje osećaju i fokusiranje na njeno seksi telo samo ubrzati ejakulaciju. Dr Roland smatra da neće i da će uživanje dovesti do takvog opuštanja da vaš mozak više neće biti pod stresom. Iako deluje pomalo neobično, jedini način da proverimo da li ova strategija funkcioniše jeste da je probamo.

Problem sa erekcijom? Možda nemaš dovoljno ovog vitamina

Takođe, imajte na umu da vreme koje vi smatrate prekratkim za seks ne mora nužno da se poklapa s vremenom koje ona smatra neodgovarajućim. Pratite signale koje vam šalje kako biste otkrili koja minutaža njoj odgovara. Jedno istraživanje američkih naučnika pokazalo je da muškarci često misle da je dobar seks isto što i dug seks, što velika greška. Mnoge žene kao savršeno seksualno iskustvo opisuju dva minuta iznenadnog seksa pored sudopere!

Pročitajte i  Isperi, ispljuni i trči

Foto: Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *