6 blagodeti seksa po vaše zdravlje - Men`s Health

6 blagodeti seksa po vaše zdravlje

ZDRAVIJE SRCE

Istraživanje, koje je objavljeno u časopisu American Journal of Cardiology, otkriva da muškarci koji imaju seks dva puta nedeljno, imaju 45 procenata manje šanse za nastanak srčanih oboljenja od onih, koji imaju seks samo jednom mesečno.

OSLOBAĐA OD STRESA

Naučnici sa Univerziteta iz zapadne Škotske otkrivaju da redovan seks pomaže da se bolje borite sa hormonima stresa. Istraživači su zaključili da se ispitanici, koji imaju regularan i redovan seksualni život, bolje snalaze u stresnim situacijama i brže ih prevazilaze, ali i da se njihov krvni pritisak brže vraća u normalu.

Pročitajte i: 10 načina da razbijete stres u kancelariji

SPREČAVA RAK PROSTATE

U studiji Nacionalnog instituta za karcinom ispitano je 30 000 sredovečnih muškaraca, pa se došlo do zaključka da pet ejakulacija nedeljno (u proseku) smanjuje rizik od raka prostate za 30 procenata u odnosu na muškarce, koji u proseku imaju samo jednu ejakulaciju nedeljno.

POBOLJŠAVA IMUNI SISTEM

Dva puta nedeljno vrele seksi akcije neće samo poboljšati vašu emotivnu vezu, već će osnažiti i vaš imuni sistem. Istraživanja Univerziteta Wilkes otkrila su da se kod muškaraca, koji imaju seks dva puta nedeljno, imunoglobulinski proteini povećaju za 30 procenata, što ubrzava vreme telesne reakcije na bakterije.

Pročitajte i: Poboljšajte imunitet pomoću superšejka

PODSTIČE GUBLJENJE KILOGRAMA

Povećanje libida smanjuje obim vašeg struka. Seks stimuliše proizvodnju fenetilamina, prirodnog amfetamina, koji reguliše apetit. Osim što smanjuje žudnju za hranom, istraživanja pokazuju da se tridesetominutnim seksom sagoreva 200 kalorija.

POTPOMAŽE BOLJI IZGLED

Istraživanje sprovedeno u Rojal Edinburg bolnici otkrilo je da muškarci, koji imaju aktivan seksualni život  izgledaju sedam godina mlađe. Seksom se oslobađaju antiinflamatorni molekuli, kao što su oksitocin i beta endorfin, koji podstiču bolji i svežiji izgled.   

Pročitajte i  9 razloga zašto ne možete da prestanete da jedete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *