Lista za kraj svih lista: 18 stvari koje morate da uradite pre braka - Men`s Health

Lista za kraj svih lista: 18 stvari koje morate da uradite pre braka

Život u braku je svakako drugačiji od momačkog života. Kako ne biste osetili da ste nešto propustili kao neženja, kao i da biste spremniji uplovili u bračne vode, svojoj to do listi dodajte sledećih 18 stvari.

KOMPROMIS

Ovo je jedna od najbitnijih stvari koje treba da naučite pre braka, jer je kompromis ključan za svaki međuljudski odnos. Ne možete uvek da radite po svome, već morate da savladate spremnost da se nađete na pola puta sa svojom devojkom kako bi vaš odnos uspeo.

Pre nego što se odlučite za brak, imajte ovo na umu

VAŽNOST KOMUNIKACIJE

Poput kompromisa, komunikacija je bitan aspekt svake veze. Neki muškarci ne uviđaju važnost komunikacije i otvorenog pokazivanja i suočavanja sa emocijama. Važno je da ovo naučite što pre, kako biste sprečili svađe sa partnerom.

ŽIVOTNI CILJEVI

Pre nego što počnete da živite sa nekim, veoma je važno da shvatite šta želite od svog života, odnosno koji su vam životni ciljevi najvažniji.

Saznajte i 10 zanimljivosti o braku

OBRAZOVANJE

Mnogo je lakše da završite fakultet dok ste sami odnosno dok niste u braku, jer vam je lakše da se fokusirate samo na školu i učenje. Naravno, to ne znači da ljudi koji su u braku ne mogu da završe fakultet, već da im je onda komplikovanije da organizuju svoje vreme.

FANTAZIJE

Neke seksi fantazije mogu da osveže vezu, dok neke mogu ozbiljno da prodrmaju odnos između partnera. Ukoliko ste uvek želeli trojku, dobra ideja je da isprobate pre nego što uplovite u bračne vode.

Pročitajte i 8 stvari koje morate znati ako planirate zajednički život

FINANSIJSKA NEZAVISNOST

Pročitajte i  5 grešaka koje pravimo kada tražimo broj telefona

Ako spadate u grupu muškaraca koji ne umeju da raspolažu novcem i često svoju platu potroše za deset dana, bolje je da pre braka naučite pametnije da raspolažete svojim novcem, kako se ne biste posvađali već drugog dana braka.

PREUZIMANJE RIZIKA

Donošenje riskantnih odluka dok ste neženja će samo vas pogoditi, dok kasnije te loše odluke utiču na celu porodicu. Dakle, ukoliko ste želeli da investirate u novu kompaniju, idete u kockarnicu ili da odete na paraglajding, sada je pravo vreme da to i uradite.

Saznajte i 12 stvari koje svaki muškarac treba da doživi

NAUČITE DA SLUŠATE

Muškarci prirodno nisu dobri slušaoci, ali vremenom nauče da je uzajamno slušanje veoma bitno u vezi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *