Kako seks utiče na vaše zdravlje? - Men`s Health

Kako seks utiče na vaše zdravlje?

Prema studiji Nacionalnog Instituta za tumore, muškarci, koji su postizali 21 ili više orgazama svakog meseca imali su 15 procenta manji rizik od pojave raka prostate u poređenju sa muškarcima, koji su ejakulirali samo jednom nedeljno.

Ista studija potvrđuje da česte ejakulacije kod muškaraca u svojim 40-im godinama, umanjuju šanse za razvoj raka prostate za 30 procenata. Ovakvi rezultati uopšte nisu zanemarljivi ukoliko imamo u vidu da je ovaj oblik raka jedan od najčešćih oblika raka kod muškaraca, a takođe je i jedan od najsmrtonosnijih.

Pročitajte i: Tri saveta za siguran maratonski seks

Pitate se kako vas česte ejakulacije štite? Ejakulacijom čistite spermu i druge tečnosti, koje mogu da blokiraju ili upale delove vaše prostate. Česti orgazmi uklanjaju rastvorljive masti i kancerogene materije iz vašeg organizma.

Da li i česta masturbacija ima iste efekte kao i sex? Opsežna studija iz Velilke Britanije potvrđuje da samo seksualni odnos, ali ne i masturbacija, ima pozitivne efekte po zdravlje: smanjuje stopu depresije, poboljšava raspoloženje funkcionisanje srca i protoka krvi.

Pročitajte i  Manje poruka = više seksa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *