Otkrivena nova zona zadovoljstva na ženskom telu! - Men`s Health

Otkrivena nova zona zadovoljstva na ženskom telu!

Legendarna G tačka, za koju se verovalo da je jedna od važnih stavki koja ženke ljudskih bića čini drugačijima u odnosu na pripadnice nežnijeg pola iz životinjskog sveta, nije stvarna, najnovije je stanovište stručnjaka.

Međutim, italijanski lekari opisali su potpuno drugu intimnu regiju kao izuzetno važnu u stvaranju i povećanju seksualnog zadovoljstva – KUV zonu. Ona je, za razliku od G tačke, znatno šira, a podrazumeva “klitouretrovaginalni kompleks” – tj. klitoris, uretru i vaginu. Stručnjaci koji su izveli ovaj zanimljiv zaključak u magazinu Nature Reviews Urology ovaj predeo opisuju kao veoma dinamičnu i osetljivu strukturu.

Pročitajte i: Četiri poze za ženski orgazam.

Kako objašnjavaju, za dostizanje seksualnog zadovoljenja ženi je potrebno mnogo višše od aktiviranja jedne tačke. Neophodna je, veruju, stimulacija čitavog reproduktivnog sistema, uklkjučujući matericu i klitoris. Ukoliko se ova regija pravilno stimuliše, lakše će doći do ženskog orgazma, istakao je Emanuele A. Janini, profesor endokrinologije i seksologije na Univerzitetu “Tor Vegata” u Rimu i vođa tima koji je sproveo ovo istraživanje.

“Vagina je aktivno tkivo i seksualno dovoljno važno da bi se poštovalo”, rekao je on.

Pročitajte i  8 seksi saveta jednog žigola!
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *