Svakome se omakne - Men`s Health

Svakome se omakne

Iskustvo me je upoznalo sa tri vrste muškaraca: prvi, malobrojni, drže kondom u fioci ili u džepu i navlače ga bez pogovora. Drugi, koje sam najcešće sretala, traže sve moguce načine, izgovore i trikove da ga ne stave, stave malo kasnije, skinu na pola… I treći, na moju sreću retki, koji kategorički odbijaju svaki dalji razgovor ukoliko se spomene ta ”ružna” reč na K.

Žene podležu malo drugačijoj podeli. Neke od nas kondom samo spomenu, a onda se pomire sa sudbinom i nadaju najboljem. Neke tvrdoglavo insistiraju, ali i najrevnosnije među nama kad-tad pokleknu. Malo je onih koje mogu da se pohvale stoprocentno odgovornim seksualnim životom.

Živimo u vremenu u kome je menjanje partnera normalno, u nekim krugovima možda i poželjno. U  vremenu u kome znamo skoro sve o skoro svakoj seksualno prenosivoj bolesti, i u vremenu u kome nije sramota pričati o njima. Nauka nam je dala prezervative od najfinijeg, najtanjeg, najprijatnijeg mogućeg lateksa koji još može i da miriše, menja boje, golica… U čemu je onda toliki problem?

Pročitajte i 10 najopasnijih grešaka sa kondomima!

Vama muškarcima kondom je jedan od najgorih neprijatelja, i to verovatno s pravom. Tvrdite da steže. Neki od vas ni u tridesetoj ne znaju da ga stave. Neki gube erekciju, pogotovo ako  su ga poslednji put koristili onog leta kad je Srbija dobila Nemačku na Svetskom prvenstvu u fudbalu. Neki ne mogu da svrše dok ga nose. Postoje oni ”srecnići” kojima je za broj manji, a u apoteci, molim lepo, nema veličina. Većini negde na pola spadne, pa se tu onda stvore muke oko toga kako ga ponovo navući… Kondomi su skupi. I kvare igru.

Takođe, poznajem muškarce koji su toliko uporni u nekorišćenju kondoma da se zaista služe različitim, apsolutno džukačkim potezima kako bi ih izbegli. Dobar drug mi je priznao da ga u toku seksa na kvarno skine, pa se pravi lud. Drugarica mi je ispričala priču o tipu koji je pokušao da joj ga ”uvali” dok je spavala.

Pravdao se time da je mislio kako neće primetiti… (?!) Sama sam se naslušala različitih muških klišea kojima su pokušavali da izbegnu kondome, od ”daj samo malo da te osetim, pa ću posle da ga stavim”, preko ”to je kao da ti uzmeš da pereš noge u čarapama”, do najneverovatnijeg i najglupljeg ”pa valjda u dupe može bez, tu ne možeš da zatrudniš… Mislim, jel’ da?”. Možda vam je neka od partnerki nekada rekla da ni ona ne voli kondome. Nije lagala. Mogu da budu antialergijski do prekosutra, ali i dalje imam osećaj da ta guma posle nekog vremena počinje da iritira. I nama su skupi. I nama kvare igru. I mi se apsolutno ohladimo dok se pravimo da vas ne gledamo kako ih trapavo navlačite, bezuspešno
pokušavajći da shvatite na koju stranu su urolani. Lično se grohotom nasmejem kada u nekom, najčešće ženskom, časopisu pročitam baljezgariju tipa ”stavljanje kondoma može da predstavlja veoma interesantnu predigru”. Ne znam samo kome. Meni ne sigurno. A nisam primetila neko epsko oduševljenje ni kod muškaraca sa kojima sam bila.

Pročitajte i  5 životnih navika koje uništavaju vaš seksualni život!

Mislim da kondom bukvalno isisava dobar deo zabave iz seksa, a pogotovo seksa sa novim, uzbudljivim partnerom . Ipak, ironija života ga je namenila upravo za takve situacije. Nažalost, i dalje ću se zalagati za njegovo korišćenje. Vaši, muški polni organi su istaknuti na vidnom mestu, ogoljeni i retko kada mogu da vas iznenade. Sa druge strane, mi žene smo osetljive na naše, i to više nego što mislite. Čak i nama su one mistične, nedovoljno istražene i pune iznenađenja. I često strahujemo da ta iznenađenja neće biti ni prijatna, ni zabavna – a smatram da taj strah ipak nije vredan jednog sjajnog seksa bez kondoma. Na moju veliku žalost. Radije ću izabrati solidan seks, pogotovo ako te prvi put vidim, a sutradan neću razmišljati o tome šta sve može da me snađe. Istina je, svakome može da se omakne i da ga ponesu strasti, pijanstvo ili nešto treće. Seksualni ”dosije” bez mane imaju samo oni (ne)srećnici koji su u trećem srednje našli svoju srodnu dušu, i kao rezultat  toga propustili svu zabavu. Mi ostali moramo da se snalazimo sa onim što nam nudi kombinacija naučnih dostignuća i moći rasuđivanja. I da prihvatimo kao životnu činjenicu to da u nekim trenucima možemo da se oslonimo samo na onu staru utehu: ”Pa neće valjda baš mene”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *