Fetiši koji nas najviše uzbuđuju - Men`s Health

Fetiši koji nas najviše uzbuđuju

 

Složićete se da svako od nas ima svoju “slabu tačku”, nešto na šta je naročito osetljiv, nešto što dovodi do seksa koji se ne zaboravlja.

Ipak, u moru različitosti, pojedini fetiši uvek se iznova pojavljuju u anketama sprovođenim širom sveta. Evo pet najčešćih:

PIRSING
Iako nisu u vrhu liste osoba svih generacija, kod osoba mlađih od 40 godina, pirsinzi su čest fetiš. Pirsing na jeziku, usni, bradavicama, ali i genitalni pirsinzi visoko su na listi onoga što se smatra uzbudljivim. Često se iza ovoga krije činjenica da su ponekad direktno uključeni u seksualnu igru, počevši od ideje o “probijanju” koja je, naravno, u direktnoj vezi sa pirsingom, do kontrasta hladnog i tvrdog metala na toplom, mekom telu.

Ponekad i druge modifikacije telesnog izgleda, kao što su recimo tetovaže, mogu imati snažan erotski naboj i biti duboko seksualne za pojedince.

KOSA
Malo je stvari na svetu koje mogu biti tako senzualne i erotične na jedan prefinjeni način kao raskošna, negovana ženska kosa.

Ovaj fetiš ponekad se ogleda u želji da kosa partnerke bude na neki način uključena u seksualni čin, pa tako ima muškaraca koje uzbuđuje da ih žena dodiruje pramenom kose, ili recimo vole da tokom odnosa drže partnerku za kosu. Od ovog “opšteg” pristupa, idemo ka pojedinačnom: neke ljude uzbuđuje samo određeni tip, pa recimo imate muškarce koji žude za riđokosim devojkama, ili za brinetama sa talasastom kosom ili… blajhanim plavušama.

Otrkijte i najčešće seksualne fantazije!!

KOŽA
Ovaj fetiš je uvek pri vrhu liste najčešćih. Koža, naročito crna, postala je neraskidivo povezana sa seksom, naročito ako je nosi žena, a i dobrom frajeru u crnoj kožnoj jakni nije lako odoleti.

Pročitajte i  Najseksi svetski rekordi

Često povezivana sa sado-mazo igricama, koža je fetiš koji prevazilazi granice među generacijama i polovima. Kožne pantalone, korseti, čizme, rukavice… Možda je stvar u tome što donose dašak animalnog, a možda je ključ u tome što deluje i pomalo zastrašujuće, a mala doza straha na nesvesnom nivou donosi gotovo nekontrolisano uzbuđenje u realnosti.

Osim kože, česti fetiši su i svila, krzno i lateks.

CIPELE
Cipele su jedan od najčešćih fetiša kada se radi o neživim objektima. Ali, ovde se ne radi o ženi koja ima 50 ili 500 pari. Cipele su uglavnom muški fetiš, odnosno, najčešće muškarci fantaziraju o seksu sa ženom koja na sebi ima samo par cipela sa vrtoglavim potpeticama.

Ako je ta fantazija u rangu fetiša, onda je važno i kakva je štikla, koje su boje cipele (crvene i crne su favoriti) da li se vide prsti ili ne, a ima i onih koje ništa ne uzbuđuje kao prizor nage žene u dubokim kožnim čizmama…

STOPALA
Nekim ljudima, stopala su samo – stopala, nimalo seksi. Ali, kod nekih već i sama ideja stopala izaziva neopisivo uzbuđenje. Seksualno, naravno. Istraživanja pokazuju da su stopala visoko na listi fetiša, a u anketama često čak prešišaju i grudi i guzu.

Niko nije siguran zašto je to tako, možda je stvar u tome što su u mozgu regije zadužene za stopala i one zadužene za genitalije veoma blizu, a možda se radi i o tome što se stopala “nastavljaju” u noge, koje vode… pravo do genitalne regije.

Šta god da se krije iza ovog fetiša, ako ne birate partnerku na osnovu toga da li joj je drugi prst na stopalu kraći od palca, sve je ok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *