7 činjenica o ženama i masturbaciji - Men`s Health

7 činjenica o ženama i masturbaciji

„Veći broj žena je tokom istraživanja reklo je da masturbacija više “muška stvar” ili da se muškarci zadovoljavaju na redovnoj bazi“.

Naučnicii sa univerziteta u Arizoni analizirali su razgovore sa 2.000 žena i došli do zanimljivih rezultata. U istraživanje su uključene žene raznih dobi, etničke pripadnosti i orijentacije, piše Women`s Health.  Ovo je sedam iznenađujućih činjenica o samozadovoljavanju otkrivenih istraživanjem.

SVE ŽENE MASTURBIRAJU
Sve ispitanice priznale su da su barem jednom u životu masturbirale. Neke su otkrile da su to učinile svega nekoliko puta u životu, dok druge to čine barem jednom na dan.

SEKSUALNE IGRAČKE SU U MODI
Čak 18 od 20 žena rekle su da koriste neke od seksualnih igračaka ili same ili sa partnerom.

ŽENE NE ZNAJU ŠTA DRUGE ŽENE RADE
Većina ispitanica smatra da ostale žene pri masturbiranju koriste vibratore ili dolaze do orgazma uz guranje prstiju u vaginu. Međutim, većina žena zapravo se “samo” bazira na klitoris prilikom masturbacije.

MASTURBIRANJE KAO OBAVEZA
Iako su žene većinom pozitivnog stava kada je o masturbiranju reč, ipak ih neke situacije jako frustriraju. Na primer, kada tokom seksualnog odnosa ne dožive orgazam pa moraju same “da dovrše posao”.

MASTURBIRANJE JE REZERVISANO ZA MUŠKARCE
Veći broj žena je tokom istraživanja reklo da je masturbacija više “muška stvar” ili da se muškarci zadovoljavaju na redovnoj bazi. Neke su otkrile da masturbiraju više zbog svojih partnera, ispred njih ili tokom seksa, nego radi sebe.

ROMANTIKA NIJE POTREBNA
Ubrzana svakodnevnica i stres pogađa gotovo svaku mlađu ženu. Jedna je otkrila da je masturbirala gotovo svakodnevno dok je prala zube, a druga je otkrila da svoj dan započinje masturbacijom za vreme tuširanja.

Pročitajte i  Kakvo je njeno zdovoljstvo?

MASTURBACIJA LJUDE ČINI SREĆNIJIM
Mnoge žene otkrile su da je masturbiranje za njih način da se “povežu sa telom” i ima veliki uticaj na prihvatanje vlastitog tela. Otkrile su i da se zbog masturbacije osećaju srećnije, opuštaju se od stresa, zabavljaju se i otkrivaju šta im više odgovara. I naravno, doživljavaju orgazme.

Ako želite da naučite nešto više o ženskom klitorisu i o kliteralnom orgazmu, kliknite OVDE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *