Istraživanja pokazala: Seks tokom vožnje je rizik! - Men`s Health

Istraživanja pokazala: Seks tokom vožnje je rizik!

Istraživanja pokazala: Seks tokom vožnje je rizik!

Studija sa Univerziteta u južnoj Dakoti otkriva da je čak trećina studenata isprobalo seks u toku vožnje, dok je 9 procenata muškaraca uživalo u ovom nestašluku u svojstvu putnika u automobilu. Sa druge strane, žene uglavnom upražnjavaju ovaj vid seksa sa mesta suvozača, a veoma retko dok su za volanom.

Autor studije dr Cindy Struckman-Johnson sumnja da su ovakvi rezultati produkt činjenice da su žene mnogo opreznije, ali i da su muškarci češći vozači, kada parovi zajedno putuju.

Istraživanja pokazuju da 81 procenat muškaraca, u toku seksi putovanja, najčešće pruža ili dobija oralno zadoljstvo. Čak 13 procenata mladića upražnjava celokupan seksualni odnos, dok 11 procenta muškaraca masturbira u toku vožnje.

Istraživanja pokazala: Seks tokom vožnje je rizik!
Foto: Shutterstock

Premda zvuči zabavno, seks u toku vožnje može da bude veoma opasan, a i nezakonit. Istraživanja iz južne Dakote otkrivaju zabrinjavajuće činjenice o rezultatima seksa u kolima. Naime, 38 procenata ispitanika je prilikom seksa u toku vožnje prekoračilo ograničenje brzine, dok je 36 procenata učesnika prešlo u suprotnu saobraćajnu traku. Još strašniji podaci pokazuju da je čak 11 procenata muškaraca, koji su imali seks tokom vožnje sklonilo ruke sa volana, dok je 2 procenta skoro udarilo nekog ili izazvalo saobraćajnu nesreću.

Pročitajte i: Alkohol + seks = loša kombinacija

„Znamo da prilikom orgazma dolazi do gubitka svesti trenutne situacije“, kaže Struckman-Johnson. Dovoljno je da vaše oči i misli na nekoliko trenutka budu skrenute sa puta i vožnje i dolazite u opasnost da vam se nešto loše dogodi i da izazove saobražajnu nezgodu. Čak i da ne postignete vrhunac u toku seksa prilikom vožnje, svakako ste dovoljno dekoncentrisani  da ne može pratite put i saobraćajne znakove.

Iako nijedan od učesnika istraživanja nije izazvao saobraćajnu nesreću, dr Struckman-Johnson veruje da je seks verovatno jedan od neprijavljenih uzorka saobraćajnih nesreća, jer je ipak ljude sramota da priznaju šta su radili u trenutku nezgode.

Seks je kao alkohol – on vas pruža zabavu i zadovoljstvo, ali ne treba da se kombinuje sa vožnjom.

Ukoliko ne možete da se suzdržite, zaustavite auto pored puta  i uputute se u obližnji motel.

Pročitajte i  Seks u kuhinji: Neka igra počne!

Foto: Shutterstock

1 thought on “Istraživanja pokazala: Seks tokom vožnje je rizik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *