Hvatajte beleške: 7 načina da se uzbude - Men`s Health

Hvatajte beleške: 7 načina da se uzbude

Dok je nama potrebno veoma malo da se uzbudimo i poželimo seks s voljenom osobom, kod žena sve funkcioniše drugačije (čitaj komplikovanije), pa je tako njima potrebno malo više vremena da se opuste i uzbude.

Pročitajte i Tehnike koje će ona obožavati tokom predigre

Određeni kritični prekidači u njenom organizmu moraju da budu okinuti pre nego što njen mozak otpusti kritičnu hemikaliju, vazoaktiv intestinalni peptid, koji povećava dotok krvi u karličnu regiju i dovodi do seksualne želje.

Stoga vam otkrivamo nove načine da je potpuno uzbudite:

KORISTITE RUKE

Uhvatite je za ruku dok prelazite ulicu ili dok gledate televiziju, jer će to doprineti da se oseti lepo. Da li ste znali da se 40 000 nervnih završetaka nalazi na njenim dlanovima?

VODA SMIRUJE, ALI I RASPIRUJE STRASTI

Šetajte duž plaže, pored jezera, bazena… Studije pokazuju da samo blizina vode ima relaksirajući efekat, koji može da vam pomogne da smirite tremu i nervozu koja ubija vaš libido.

Saznajte i Predigra: 8 načina da je učinite uzbudljivijom

NAPRAVITE JOJ SALATU S KRASTAVCIMA I SLADIĆEM

Određene kombinacije mirisa mogu da izazovu seksualnu reakciju kod ljudi, ali žene različito doživljavaju drugačije mirise, prema istraživanju koje je sproveo dr Alan Hirsch, direktor Fondacije za istraživanje i lečenje mirisa i ukusa u Čikagu.

Istraživanje je takođe otkrilo da su žene, nakon izlaganja mirisu krastavca i sladića, iskusile povećan dotok krvi do vagine.

NAPIŠITE LISTU ŽELJA

Nadogradite seksualne apetite tako što ćete otkriti šta vaša partnerka voli ili ne voli u krevetu. Univerzitet iz Novog Brunsvika otkrio je da parovi i nakon 15 godina zajedničkog života mogu da kažu da imaju uvid u samo 26 procenata seksualnih želja koje njihovi partneri ne vole. Zato sipajte čašu vina, papir i olovku i popričajte s partnerkom.

Pročitajte i  Omiljene poze: Šta vole muškarci a šta žene?

Počnite sa listom Da, Ne, Možda za različite seksualne želje.

Otkrijte i 5 načina da budete bolji u predigri

MALO APSTINENCIJE NIJE NA ODMET

Apstinencija će vas još više uzbuditi. Uzmite kratak predah od svih vidova seksa i videćete kako će vas želeti nakon toga.

Može da vam bude zabavno da se zadirkujete međusobno i da vidite ko može duže da izdrži.

TRK NA TRČANJE ILI U TERETANU

Naučnici s Univerziteta u Teksasu su otkrili da fizička aktivnost može da poveća libido kod žena tako što njeno telo postaje osetljivo na dodir, a njena mreža neurona, koaj kontroliše uzbuđenje, postaje angažovanija.

Idite na trčanje ili u teretanu! Prema navodima elektronske knjige portala Women’s HealthEasy Orgasms, tkivo koje formira klitoris se sastoji iz 8000 nervnih vlakana koji se prostiru u čitavom karličnom regionu uključujući i vaginalne zidove, a bilo koji oblik repetitivne vežbe stimuliše te nerve, otkrivaju naučnici.

Pročitajte i 9 stvari koje žene najviše vole u seksu

ŠAPUČITE JOJ NA UHO

Dok ste u kupovini, na žurci ili bilo gde u javnosti, recite joj tiho na uvo: “Večeras ću te skinuti zubima.” ili “Večeras ću ti podariti mnogobrojne orgazme.”

Za žene, iščekivanje seksa može da bude jednako uzbudljivo kao i sam čin seksa.

Foto: Shutterstock

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *