Ove namirnice "ubijaju" vaš seksualni nagon - Men`s Health

Ove namirnice “ubijaju” vaš seksualni nagon

SIR
Većina sireva su napravljeni od kravljeg mleka koje se tretira antibioticima i hormonima za rast. Prevelika konzumacija mlečnih proizvoda povećava izloženost toksinima, što utiče na prirodno lučenje hormona, uključujući estrogen, progesteron i testosteron. Akumulacija ksenoestogena, koji dolazi iz okoline i hrane, može dovesti do seksualne disfunkcije i čestih promena raspoloženja.
GAZIRANA PIĆA
U istraživanju u kojem je učestvovalo više od 20.000 osoba objavljenom u “The New England Journal od Medicine” se došlo do zaključka da kozumiranje zaslađenih gaziranih pića može uticati na gene koji utiču na povećanje telesne mase, čime se povećava rizik od dijabetesa. Karijes, dijabetes, gojaznost, dehidracija i gubitak koštane mase su posledica prekomernog pijenja “slatkog otrova”. Svi ovi zdravstveni problemi rezultat su i lošijeg libida.
VEŠTAČKI  ZASLAĐIVAČI
Ukoliko pokušavate da izgubite kilograme i jedete dijetalnu hranu koja sadrži veštačke zaslađivače, postoje velike šanse da unosite aspartam. Ovaj sastojak može smanjiti nivo serotonina i uzrokovati glavobolje, depresiju, razdražljivost, napad anksioznosti i nesanicu. Serotonin se smatra hormonom sreće i bez njega vaše raspoloženje i libido imaju tendenciju pada. Dokazano je da aspartam može da utiče na neurotransmiter dopamin, koji je potreban za normalno seksualno ponašanje. Zbog toga bi se trebalo držati malih količina prirodnih zaslađivača poput meda.
PRERAĐEVINE
Prerađevine su pune natrijuma, nekvalitetnih proizvoda i veštačkih aditiva. Preterani unos natrijuma i mali unos kalijuma dovodi do povišenog krvnog pritiska, koji smanjuje dotok krvi do polnih organa. U periodu uzbuđenosti, adekvatna cirkulacija je potrebna da polni organi normalno i efikasno funkcionišu tokom seksa.
ČIPSEVI I GRICKALICE
Nisu samo trans-masne kiseline ono čega se morate pribojavati, nego su tu i ulja koja sadrže slobodne radikale. Ova kombinacija loših masti dovodi do oštećenja tkiva i ćelija i ometa regulaciju polnih hormona.
MONOSODIUM GLUTAMAT ILI MSG
Monosodium glutamat se koristi kao aditiv u pakovanoj hrani i u restoranima, kako bi se istakao određeni ukus. Iako doprinosi boljem ukusu, MSG ima i neželjene efekte. Medicinski eksperti kažu da MSG može uzrokovati depresiju, kognitivne i kardiovaskularne probleme. Loše stanje mozga i depresija dovode do pada libida.
KAFA
Šolja jutarnje kafe poboljšava raspoloženje, ali oni koji redovno piju kafu su u opasnosti od oštećenja nadbubrežne žlezde, koja luči određene hormone stresa. Vremenom, ukoliko ona ne funkcioniše normalno, to negativno utiče na polne hormone.
ULJA
Nekvalitetna ulja su veoma štetna za parove koji žele dete. Ulja se u organizam unose u različitim formama, neke su korisne, a neke treba izbegavati. Nekvalitetna ulja poput uljane repice i drugih prerađenih biljnih ulja sklona su oksidaciji, zbog čega se stvaraju štetni slobodni radikali u organizmu. Smanjenje oksidativnog stresa eliminišući ove masti je važno u zaštiti ženskog reproduktivnog sistema, a time se povećava i sposobnost začeća.

Pročitajte i  Skrenite njenu pažnju!
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *