Spoj seksa i odluka - Men`s Health

Spoj seksa i odluka

Ne postoji ništa što žene više uzbuđuje od muškarca koji zna šta želi. Sa druge strane, takođe je tačno da se žene ohlade kada moraju da donose odluke za neodlučne partnere. Naravno, vi niste taj tip. Nikad niste ni bili. U svakom trenutku se možete naći u situaciji kada vam odgovori na neka pitanja neće biti tako očigledni kao što ste se nadali. Počećete da se znojite i zamuckujete, bez odlučnosti koju obično pokazujete na poslu, treningu i sa njom. Da li podižete svoju vezu na viši nivo, ili samo uživate u njoj kakva jeste? Ako se problemi uvećavaju, da li se uhvatite u koštac sa njima ili se povučete? To je vrlo važna stvar!
Evo jedne stvari koju smo naučili za 20 godina davanja saveta o vezama: Što što se više nećkate da donesete odluku, to je veća verovatnoća da ćete se naći u lošoj poziciji— biti 3 meseca prikovani za ženu koju više ne možete da podnesete ili da 5 godina otplaćujete kredit za žutu Volksvagen Bubu. Tu mi nastupamo. Koristite savete našeg eksperta da biste znali kako da napravite korak napred, a  kada da počnete da tražite izlaz.   

ODLUKA#1
Da li bi trebalo da imate seks sa njom?  
Ako ste u potrazi za kres kombinacijom, možda bi bilo dobro da znate da su žene koje su imale neobavezne seksualne partnere su u suštini istog emotivno-zdravstvenog profila kao i one koje imaju stalne partnere, prema studiji Univerziteta u Minesoti iz 2009. U stvari, 14 procenata žena iz te studije je navelo da je njihova poslednja veza bila neobavezna. Ali, to nije veliki postotak. Ako traži ozbiljnu vezu, ona može biti povređena kada uvidi da ste vi samo u prolazu. Njene namere nisu ništa jasnije od vaših: Skoro skoro 40 procenata od 2.,037 ispitanih žena podrazumeva seks na prvom sastanku, dok 70 procenta misli da to nije dobra ideja. Zato, iako se čini da ona ne smatra seks za ozbiljno, ne znači i da želi neobavezn seks. Ključ je u razgraničavanju svih ovih stvari dok još uvek imate svest o sebi.
Vaš plan: Budite direktni “Kakve god da su vaše namere, ona mora da zna za njih”, kaže seksuani terapeut dr Lori Bakli. U drugom istraživanju MH, 83 procenta od 567 ispitanih žena se usaglasilo: Budite budite otvoreni sa njom pre nego što je pozovete u svoj stan, a ne nakon što ste oboje već znojavi i goli. “Muškarci zaista upadaju u nevolju jedino kada sebe lažno predstavljaju”, govori Lu Pejdžet autor Kako biti veliki ljubavnik. Ali šta ako je ona sa vama iz čiste zabave, a vi počinjete da se zaljubljujete? (Da, i to se dešava.) Ako je to slučaj, oduprite se nagonu. Umesto toga, vratite se kući— vratite se kući sami, ako razumete šta hoćemo da kažemo. Ovako će vas ona zapamtiti kao nekog ko se ne zadovoljava seksom za jednu noć, i na taj način ćete je samo još više zainteresovati. Na kraju, ako oboje idete ka tome da to uspe, onda ste sigurno doneli pravu odluku, ističe Pejdžet.

ODLUKA#2
Da li bi trebalo da budete isključivi?
Žene su mnogo više osetljivije na promenu svog ljubavnog statusa nego muškarci, 75 procenata anketiranih žena reklo je da kada se jednom vežu za muškarca, one imaju oči samo za njega. Ne kažu to samo da biste se vi osećali bolje, studija iz 2009. godine Univerziteta u Indijani je pokazala da žene koje su tek započele ozbiljnu vezu mogu biti istinski manje zainteresovane za druge muškarce. Zatim postoje muškarci koji uskaču u veze prebrzo, pokušavajuću da je pridobiju za sebe već posle prvog sastanka. Sa toliko mnogo varijanti u igri, kako bi bilo ko od vas znao kada je vreme da isključi ostale opcije?
Vaš plan: Prepoznajte foliranje Obratite pažnju na način kako se vas dvoje ponašate u društvu. Ako se jedno od vas ili oboje ponaša drugačije u vašem odnosu nego sa vašim prijateljima, to znači da menjate svoju ličnost iz straha da ne izgubite jedno drugo. Ako se to nastavlja, može biti znak da niste jedno za drugo. (Ne verujete sopstvenoj proceni? Pitajte bliskog ortaka ili drugaricu kakav utisak ostavljate kada ste zajedno.) Ukoliko želite direktno da pitate kakav je status vaše veze, budite pažljivi. “Možda će osećati da je pod pritiskom”, kaže Bakli. “Bolje da jednostavno kažete nešto poput, ‘Ne želim da izlazim ni sa kim drugim—ovako je lepo’”. Međutim, brzo preusmerite razgovor na nešto drugo, ako uvidite da je nesigurna, a ako oseća isto, zaustaviće vas i daće vam do znanja

Pročitajte i  Vaš orgazam, poboljšan

ODLUKA#3
Da li bi trebalo da se vezujete?
Pretpostavimo da ste izdvojili bitne različitosti— posao, decu, religiju, i tako dalje. Skoro 70 procenata žena u našem istraživanju reklo je da se u braku najviše plaše da će se vremenom udaljiti od svojih muževa. Te promene, Kerner kaže, se obično i postepeno javljaju usled bračne monotonije, naravno, pod pretpostavkom da ste uopšte i dozvolili da se monotonija razvije. “Potrebna su vam uvek nova uzbudljiva iskustva da bi vas držala zajedno”, Kerner ističe. Zato je nemojte pitati da se uda za vas sve dok ne budete sigurni da će želeti da održi odnos sa vama podjednako dinamičan i veseo koliko i vi.
Vaš plan: Proverite da li je u igri Ako želite da proverite da li ćete zaista dobro funkcionisati zajedno na duže vreme, igrajte neku novu igru sa njom ili sport koji ona ne zna. Ovo će vam pomoći da procenite njenu sklonost ka novim aktivnostima i izazovima. “Ovo je takođe indirektan način da vidite kako se ona snalazi u novim situacijama i problemima”, kaže Pejdžet. “Ako postaje frustrirana ili vas krivi za problem, to bi moglo ukazati na nevolju kada se pojave problemi u vezi.” Takođe, ne zaboravite da se ljudi ne menjaju previše i da se njihov karakter može još više ispoljavati kako vreme prolazi, kaže Kerner. Ako je ona sada veoma brižna, može biti pod ogromnim stresom kada dostigne vrhunac karijere ili kada bude morala da brine o troje dece. S druge strane, sve ono što vam se sviđa kod nje, volećete još više. Ako ona žudi od uzbuđenja, avantura i doživljaja, i naravno ako vi ne možete da živite bez nje, u svakom slučaju započnite zajednički život. Ali, ako imate ikakvih sumnji, onda nemojte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *