"Šema" sa koleginicom: Prednosti i mane ove avanture - Men`s Health

“Šema” sa koleginicom: Prednosti i mane ove avanture

NAPRAVITE PRELAZ

Zajedno u liftu posle vrele partije u krevetu? Neugodno i potencijalno oštećujuće. Prema anketi, žene su te koje osećaju kajanje jutro posle, više nego muškarci, pogotovo ako smatraju da je to ujedno bila i prva i poslednja “šema”.

Snađite se: Započnite razgovor internom šalom koju ste delili i pre nego što ste se smuvali, predlog je stručnjaka za veze. Ako ste i ranije imali dobar odnos na poslu, pokažite joj da se to nije promenilo.

UGUŠITE TRAČEVE

Strah od toga šta će drugi da kažu preti mnogim potencijalnim vezama, pokazuje skorašnja anketa sprovedana u kancelarijama. Ipak 66% ispitanika sa drugog spiska kaže da ako se veza već ostvari, ne nameravaju da to kriju.

Snađite se: Sve je u tajmingu. Prosto se pojavite zajedno na piću posle posla, što će drugima jasno preneti informaciju, bez nepotrebne drame. Kada druge kolege počnu da postavljaju pitanja, odgovorite kratko i jednostavno. Bez previše detalja. Saradnici ionako ne žele da znaju više.

ZABORAVITE POSAO

“Sapatnici” na poslu, koji dele istu muku, mogu jedni druge pogrešno protumačiti za romantični par. Ali, priča o poslu tokom perioda upoznavanja će vas ubrzo dovesti do nule.

Snađite se: “Ograničite priču o poslu na 10 minuta, a zatim pređite na druge teme”, predlaže autorka knjige “How to talk to anyone”. Da biste se zbližili, potrebno vam je zajedničko iskustvo nevezano za kancelariju. Komunikaciju možete pospešiti ako pogledate neki dobar film, ili odete na kratak put zajedno.

OBAVESTITE ŠEFA

Niko ne želi „srce na dlanu“ na mestu gde se radi, ali šef će kad-tad čuti vesti. Bilo bi dobro da one dođu od vas.

Snađite se: Upotrebite test „Upoznavanje roditelja“. Ako je veza dovoljno ozbiljna da vašu koleginicu-devojku upoznate sa roditeljima, spremni ste da saopštite šefu. Predlažemo da osoba na višem položaju saopšti vest. Kažite da jednostavno želite da budete otvoreni i naglasite da posao neće trpeti zbog toga. Nemojte ići u šefovu kancelariju zajedno, to je previše detinjasto.

Pročitajte i  Dame konačno priznale: Ovo je idealna veličina penisa (VIDEO)

DOPUSTITE JOJ DA BUDE ŠARMANTNA

Teško je gledati kad žena sa kojom spavate flertuje sa drugim muškarcem, iako je možda (najčešće) reč o uobičajnom „zezanju“ na poslu.
Snađite se: Studija iz 2008. pokazuje da lepe žene zarađuju 7 do 12 % više od manje privlačnih saradnica. Ako svoj izgled može okrenuti u svoju korist, ko ste vi da je u tome sprečite? Ono što možete je da je uverite u vaša osećanja prema njoj. Ako zna na čemu je sa vama, drugačije će se ponašati prema kolegama.

BUDITE SPREMNI ZA KRAJ

Samo trećina kancelarijskih romasi pređe u nešto ozbiljnije, zato nemojte biti šokirani ako se završi. Ako se budete naglas durili zbog raskida, kolege će (a možda bi i trebalo) da stanu na stranu vaše bivše.

Snađite se: Sačuvajte obrazloženje za posle 5 sati, daleko od posla. Nikada to ne pominjite u kancelariji, slažu se stručnjaci za veze. Ako raskid izgleda mali u kancelariji, vaše kolege neće znati ništa više: pomisliće da nešto jednostavno nije funkcionisalo. Dešava se.

Foto: Shutterstock

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *