Predstavljamo vam najveće mitove o seksu - Men`s Health

Predstavljamo vam najveće mitove o seksu

Međutim, nismo ni svesni da je mnogo toga što smo čuli jednostavno pogrešno.

Evo najvećih mitova:
VELIKA STOPALA, VELIKI…
Mnogo ljudi misle da veličina obuće govori mnogo o veličini muškog penisa. I da je damama dovoljno da mu pogledaju u cipele i da znaju sa čime muškarac raspolaže. Ovo uverenje je zaista i počelo da se širi od naučnika jer Hox gen ima veze sa rastom prstiju na rukama i nogama, ali i rastom penisa i klitorisa. Ali dokazano je da to što muškarac ima velika stopala ne mora da znači da ima i veliki… Naučinici zaključuju da žene mogu da gledaju muškarcima u stopala do mile volje, ali samo će sa sigurnošću moći da utvrde kakav ukus imaju kada je obuća u pitanju, i ništa više.

MUŠKARCI DOSTIŽU VRHUNAC SA 18, ŽENE SA 28
Ovo smo čuli toliko puta da sada već verujemo da je istina. Tačno je da nivo testestorona kod muškaraca dostiže svoj vrhunac u 18. godini, a žene nivo estrogena negde u 20-im. Nizak nivo hormona povezan je i sa niskim seksualnim porivom, pa kada je nivo na najvišem onda je logično da je tu i vrhunac naše seksualnosti. Ali naučnici kažu da je učestalost seksualnih odnosa ono što se najviše računa. A singl muškarci seks najčešće upražnjavaju u 30-im, a muškarci u vezi u 40-im. Singl dame seks najviše upražnjavaju u kasnim 20-im.

SEKS POMAŽE U MRŠAVLJENJU
Deluje moguće zar ne? Ali ukoliko nemate seks mnogo duže i mnogo agresivnije nego prosečna osoba, onda verovatno nećete ništa posebno izgubiti na kilaži. S obzirom da intenzivniji deo seksualnog odnosa traje svega nekih pet minuta za to vreme možete da izgubite od 25 do 125 kalorija – a to i nije neka cifra.

Pročitajte i  Kada te pogleda, ona najpre primeti...

MUŠKARCI MISLE NA SEKS SVAKIH 7 SEKUNDI
Ovo ste već čuli sigurno, ali to bi onda značilo da muškarci misle na seks 6.000 puta u toku dana, što je bukvalno svaki put kada udahnu. To bi zapravo izludelo muškarce i učinilo ih nesposobnim da urade bilo šta drugo u svom životu. Ipak istina je da muškarci misle na seks mnogo više nego žene. Muškarci u proseku na seks pomisle 7 puta dnevno, a nešto preko 40 odsto muškaraca na seks pomisli samo par puta mesečno ili par puta nedeljno.

TESTISI SE RAZVUKU OD STAROSTI
Ovo je nešto u šta veruje većina muškaraca, ali istina je da se tokom vremena polni organ mnogo menja, jer proizvodi manje sperme sve dok potpuno ostane bez mogućnosti da oplodi. Zbog toga testisi počnu da se menjaju. Oni se zapravo s godinama smanje, a zbog toga se čini da su se razvukli jer je njihova “kesa” malo praznija.

SEKS PRE SPORTA JE LOŠ
Mnogim sportistima je rečeno da ne treba da imaju seks noć pre velike utakmice jer će imati manje snage, manje koncentracije i manje testestorona pa neće moći da pruže agresivniju i jaču igru. Nauka zapravo govori suprotno – seks noć pre utakmice će u telu proizvesti veći nivo testestorona i igra će biti bolja.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *