Afrodizijaci su svuda oko vas, morate da ih iskoristite - Men`s Health

Afrodizijaci su svuda oko vas, morate da ih iskoristite

Pružite joj orgazam koji nikada neće zaboraviti

ZA LAKŠI SAN
Mislite da je rešenje da ostanete budni celu noć? Grešite! Spavanje je na prvom mestu, a vi na drugom. The National Sleep Foundation došla je do zaključka da 75 odsto ljudi ima probleme sa spavanjem, dok četvrtina ispitanika koji su u vezi prijavilo da njihov seksualni život trpi zbog toga.

Šta da uradite?
Skuvajte šolju čaja. Neka čaj sadrži kamilicu i koren valerijane, koji će vas opustiti. Toplo piće koje ne sadrži kofein može da vam postane ritual pred spavanje koji će vam pomoći da lakše zaspite.
Savet: Čajnik će možda pomoći da vaš seksualni život dođe do tačke ključanja.

NARUČITE PUDING
Ako nemate dobre razloge da izbegavate puding, onda vašoj ishrani nedostaje malo ljubavne hrane. Nedostatak kalcijuma i fosfora u vašoj ishrani ometa zdrav seksualni nagon, jer su ta dva minerala ključna za esencijalnu nervnu funkciju vaših erotskih regija.

Šta da uradite?
Začinite kraj večere sladoledom: on sadrži ove minerale. Još bolje, uzmite ukus vanile. Istraživači iz Čikaga došli su do zaključka da miris vanile opušta muškarce i redukuje inhibicije.
Savet: Dodatna kugla znači dodatni seks.

ANGAŽUJTE SVOJ UM
Pušenje, depresija, srčane bolesti i lekovi za snižavanje krvnog pritiska sprečavaju mozak da se efektno posveti ljubavnom životu.

Šta da uradite?
Da biste poboljšali vezu između sive mase i polnog organa, prestanite da pušite i proverite da li vaši lekovi utiču na seksualni nagon. Možete popiti piće. “Alkohol pojačava signale između vašeg mozga i penisa” – poručuje doktor Džejms Barada, direktor centra za muško seksualno zdravlje u Njujorku. Popijte samo jednu čašu alkoholnog pića: ako popijete više, vaš nervni sistem će se poremetiti i ublažiti osećaje koje razvijate preko vaših čula.

Pročitajte i  BRŽA IZGRADNJA MIŠIĆA: Doručak pre ili posle treninga?

Savet: Jedno piće je afrodizijak, samo nemojte popiti previše.

KONZUMITAJTE ORAHE
Studija centra za sportsku medicinu Univerziteta Pen Stejt u SAD-u, došla je do zaključka da ukoliko ne unosite dovoljno mono nezasićenih masti u organizam, koje se nalaze u orasima i maslinovom ulju, nivo testosterone će vam opasti, pa će kao posledica opasti i vaš libido.

Šta da uradite?
Grickajte dnevno dve šake oraha, kikirikija ili badema. Uz to, možete se poslužiti i nekim seksi igračkama i lubrikantima.

Savet: Moć oraha vratiće vam seksualnu moć.

ŽITARICE
Ako vam seks nije prva misao kada se probudite, pogledajte listu sastojaka koje unosite za doručak. Jedete li žitarice bogate tiaminom i riboflavinom? Potrebno vam je bar 1.1 mg tiamina i 1.7 mg riboflavin dnevno da bi vaš seksualni nagon bio na visokom nivou. Oba ova vitamin pomažu da vaš organizam efikasnije koristi glukozu, pa nivo libida neće lako opadati. Takođe, oni poboljšavaju nervne funkcije, što znači da će vas dodiri dodatno stimulisati, a znate sami šta to znači.

Šta da uradite?
Svaki dan pojedite činiju žitarica celog zrna. Ne morate tu stati. Dodatna činija žitarica za užinu ili večeru dodatno će povećati nivo energije.

Savet: Jedite ovas i podićićete seksualni nagon na viši nivo.

Foto: Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *