Naučnici otkrivaju: 5 načina da joj izgledate privlačnije - Men`s Health

Naučnici otkrivaju: 5 načina da joj izgledate privlačnije

Njen jutarnji glas efektivniji je od vašeg: žene mogu da snize glas i pričaju polu promuklim glasom i zvuče nežnije, dok muškarci pokušavaju da zvuče više seksi – otkriva nova studija.

Zašto njen glas zvuči bolje nego vaš? U studiji, žene koje su slušale muškarce prepoznale su blef. Instiktivno, njih privlače muškarci sa poželjnim osobinama. Žene koje mogu da uoče jagnje sa vučjim glasom, mogu i da sačekaju nekog sa boljim genima – objašnjava Dr Marisa Harison, koautor studije.

Iako vas menjanje glasa ne vodi do sastanka, postoje drugi načini da privučete suprotan pol. Isprobajte ovih pet trikova pomoću kojih ćete delovati privlačnije i seksi.

PRIČAJTE SAMOUVERENO

Ista studija utvrdila je da dok muškarci imaju problema da vokalizuju seksi glas, zvuče vrlo samouvereno. Ovo je možda dosta za devojku. Primarno, žene su privlačili muškarci koji mogu da se brinu o njoj i obezbede izvore koji će osigurati njen opstanak – kaže koautor studije Suzan Hjus sa Albrajz koledža. Osobine poput samopouzdanja i inteligencije su i dalje vrlo privlačne ženama, zbog njihove osnovne potrebe. Pojačajte glas i govorite glasnije u odnosu na vaš normalan glas, savetuje Hjus.

NOSITE CRVENO

Ženama su privlačniji muškarci koji nose crvenu košulju ili stoje naspram crvene pozadine, otkriva studija Univerziteta u Ročesteru. Ali zašto? Crvena boja je univerzalni signal seksualnog uzbuđenja. Naučnici ističu da je ova boje uglavnom povezana sa strašću i erotikom, poput crvenog svetla, ruža, vina…

ODRŽAVAJTE BRADU

Dlake na licu mogu učiniti da izgledate starije nego što jeste. Studija rađena u Australiji pokazala je da se ženama više dopadaju muškarci sa bradicom u odnosu na one sa potpuno obrijanom bradom. Muškarci sa jakom i gušćom bradom ocenjeni su kao muževniji, potencijalni dobri očevi i sposobniji.

NEMOJTE DA SE SMEJETE NA FOTOGRAFIJAMA

Kanadska studija otkrila je da žene ne privlače muškarci koji se smeše na fotografijama. Bez govora tela koji je prisutan kada ste jedno pored drugog, muškarci koji se smeše ocenjeni su kao feminizirani i manje dominantni. Kada razgovarate sa devojkom u kafiću pokažite svoje lepe zube, ali jedan sekund se nasmešite spojenih usana: britanski i nemački naučnici otkrili su da je sporo formiranje osmeha ocenjeno kao autentično, vredno poverenja i sa više flerta u odnosu na osmeh koji se brzo formira. Blago naginjanje glave prema njoj dodatno pojačava ovaj efekat.

Pročitajte i  Kako se nositi sa devojkom manipulatorkom

NEKA VAM MIRIS BUDE PRIRODAN

Dok se i dalje raspravlja o tome da li prirodan miris može da privuče suprotan pol ili ne, vi bolje izbegavajte prejake kolonjske vode. „Žene mnogo više pažnje obraćaju na mirise od muškaraca“ – kaže Dr Čarls Visocki, profesor na Univerzietu u Pensilvaniji. To je prosta biologija: svaki čovek ima miris koji mu je odredila genetika, a kako žensko telo proizvodi manje mirisa od muškog, evolucionarno, počeće da gledaju genetiku muškarca sa kojim žele da budu – objasnio je Visocki.

Ne samo da vaš prirodan miris privlači dame, a razlog da koristite kolonjsku vodu praktično ne postoji: švajcarski naučnici izveli su eksperiment, pri čemu je 100 ljudi mirisalo šest istih parfema. Nijedan miris nije bio lep svima, što znači da vaš omiljeni parfem možda nju zapravo odbija. Što se tiče znojenja na bazi nervoze, Visocki i njegov tim otkrili su da, koje god hemikalije naprskali na sebe, žena će znoj osetiti.

Foto: Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *