Seksom do manje kalorija - Men`s Health

Seksom do manje kalorija

Seks bez obaveze: Kako je navesti da pristane na to?

Za sve radoznale (a većinu sigurno ovo zanima) u prosečnom seksu muškarci troše i do 1000 kalorija, dok žene oko 69.

ISTRAŽIVANJE

Ovo istraživanje merilo je prosečan seks u trajanju od 25 minuta, ali naravno u praksi to može trajati i duže što znači da se broj potrošenih kalorija povećava.

I verovatno se pitate sada “Kako su ovo naučnici izračunali?”. Nekada su možda bile i potrebne laboratorije, razni kablovi i svakakvi instrumenti, ali danas je to vrlo lako utvrditi. Zahvaljujući novoj tehnologiji uz pomoć diskretnog poveza oko ruke moguće je izračunati tačan broj.

Osim što su učesnici imali seks, istraživači su ih zamolili da 30 minuta vežbaju na traci za trčanje. Muškarci koji su umerenim tempom trčali sagoreli su oko 1155 kalorija, što je više kalorija nego tokom seksa. Upkos tome, svi momci su se izjasnili da im naravno seks mnogo više prijao, kao što se i očekivalo.

“Seksualna aktivnost troši više kalorija od hodanja, ali manje od trčanja”, piše u studiji koja je objavljena u časopisu “Plos One”.

Ovi rezultati sugerišu da se seks može smatrati značajnim u gubitku suvišnih kilograma, skoro isto kao redovne vežbe.

Da biste izračunali koliko kalorija ste potrošili tokom sledećeg seksa primenite sledeću metodu. Broj minuta, koliko traje seks pomnožite sa 4.1 (za muškarce) i 3.1 (za žene).

Foto: Shutterstock

Pročitajte i  Ako je ona dugo bila single...
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *