Šta sve treba da znate o klitorisu i klitoralnom orgazmu - Men`s Health

Šta sve treba da znate o klitorisu i klitoralnom orgazmu

Jedno istraživanje je pokazalo da u Americi više muškaraca zna šta se nalazi ispod haube automobila nego tajnu onoga što se krije između ženskih nogu. Ovakav podatak je šokanatan, pre svega zbog toga što čovečanstvo dobija sve više i više saznanja o vagini, klitorisu i zabavi koju oni mogu da pruže, uz sve te različite vrste ženskog orgazma.

KLITORIS
Naučnici su odavno potvrdili: razlika između klitoralnog i vaginalnog orgazma postoji. Ni žene ni muškarci nisu naročito oduševljeni ovim prvim, pre svega zbog toga što traje kratko i prilično je bzbrižan i usputan, dok je orgazam stimulacijom G-tačke dublji. I bukvalno i figurativno.

Ovih 9 stvari dame najviše vole u krevetu
Foto: Shutterstock

Međutim, novije studije otkrivaju da su svi orgazmi zapravo klitoralni, jer je klitoris seksualni epicentar iz koje svaka vrsta telesna senzacije širi. Naučnica Natali Endžijer je utvrdila da koreni klitorisa sežu duboko u telo i da je G-tačka (mekano tkivo unuar vagine), zapravo, samo zadnji deo klitorisa.

FENOMEN
Oko uretre se nalazi prsten sunđerastog tkiva, poznat kao corpus spongiosum, koji se puni krvlju tokom seksualnog uzbuđenja i štiti mokraćni kanal od penetracije. Međutim, za vreme seksa, žene osećaju zadovoljstvo i u ovom delu tela, što je naučnicima polazna tačka za verovanje da je čitava ova sunđerasta regija ispunjena korenjem klitorisa.

Foto: Shutterstock

Dakle, obratite pažnju na ovaj deo ženskog tela i posvetite mu se kako bi vaša partnerka doživela neočekivano zadovoljstvo i kako biste postali veštiji u krevetu. Pred vama je fenomen. Zato se igrajte s njim, istražujte na najrazličitije načine.

I uživajte u svakom trenutku.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Pročitajte i  Ne verujte u njih: 4 mita o prevari koja nisu tačna
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *