8 vrsta seksa koje morate da isprobate - Men`s Health

8 vrsta seksa koje morate da isprobate

 

S vremenom se menjate i vi i vaša partnerka, pa tako i vaša veza, kako intelektualno, tako i emocionalno. A promene se održavaju i na vaš seksualni život. Međutim,  kako svaka životna faza ima svoje čari, tako je i u seksu – postoje vrste seksa i trenutaka u njemu koje, ako već niste, jednostavno morate iskusiti.

1.POMERANJE GRANICA
Želite nešto novo, neobično, a ne znate kako to partnerki dati do znanja ili vam je neugodno? Svaka promena nosi sa sobom strah od novog.

Ali u seksu to može biti upravo suprotno. Isprobavanjem nečeg novog s partnerom (pa makar i poze ili lokacije) upravo učvršćuje vašu vezu jer zajedno proživljavate taj osećaj nervoze i neizvesnosti, ali i velikog uzbuđenja, što izgrađuje međusobno poverenje i učvršćuje vašu intimu.

2.’ODRAĐIVANJE’
Nemoguće je uvek biti raspoložen za igrice u krevetu, a kad bismo čekali trenutke kad je sve savršeno, ne bismo baš imali čime da se pohvalimo. Iskustva pokazuju da seks i bez prevelike volje bitno utiče na povezivanje partnera kasnije.

Razvijena bliskost i osećaj zajedništva i povezanosti osećaji su koji su neizbežni nakon seksa. Prema tome, čak i ako niste raspoloženi za razmenjivanje nežnosti, kasnije će vam biti itekako drago što ste se prepustili.

3. SMEŠNE SITUACIJE
Zvukovi i pokreti zbog kojih biste najradije propali u zemlju kada se dogode za vreme seksa, itekako začine strasti. Kao i u svakodnevnom životu, što više neugodnih situacija proživite zajedno, bolje ćete se poznavati i bićete opušteniji s partnerom. A time ćete i imati više poverenja jedno u drugo, što produbljuje vašu intimu i bliskost i prepoznavanje želja jednog i drugog. 

4. SEKS NA ODMORU
Promena mesta, opuštenost i udaljenost od briga i uživanje u novom okruženju najbolji su afrodizijaci.  Priuštite što češće beg od svakodnevice, makar i običnim odlaskom na izlet u obližnje mesto gde nikog ne poznajete. Istražite plažu, hotel ili prirodu na najbolji mogući način – zbog količine adrenalina i mogućnosti isprobavanja novih stvari uzbuđenje će biti na vrhuncu i doživećete svaki put noć (ili dan) za pamćenje.

Pročitajte i  Niski muškarci češće upražnjavaju seks

5. SLATKA USPAVANKA
Znamo da je nekad samo putovanje važnije od cilja. Iako je orgazam vrhunac ljubavnog čina, dolaženje do njega je jednako čarobno. Vođenje ljubavi pre spavanja, kad vam san već polako dolazi na oči, najbolja je uspavanka – ne morate dočekati vrhunac na kraju, sam prelazi iz jave u san u toplom zagrljaju biće vrhunac sam po sebi.

6. SEKS POMIRENJA
Nekoliko trenutaka nakon oštre prepirke lako ćete se naći na vrhuncu strasti s istom osobom s kojom ste upravo razmenili podužu listu ružnih reči. Što je to toliko kultno u seksu nakon svađe? U trenutku nakon prepirke smo ljuti, povređeni i ranjivi, što je savršen preduslov za ‘utešni zagrljaj’.

Takođe, u nevolji i svakom neugodnom osećaju ljudska bića se međusobno lakše i snažnije zbližavaju i osećaju intenzivniju povezanost. A kombinacija svih ovih snažnih osećaja je upravo to što nas dovodi do ludila u seksu nakon svađe.

7. UTEŠNI SEKS
Ako se osećate usamljeno, povređeno, depresivno ili potišteno, najbolji lek za sve navedeno je upravo ono suprotno od toga – toplina, ljubav, zajedništvo. A sve to sa sobom donosi upravo razmena strasti u zagrljaju voljene osobe.

Takođe, u ranjivim trenucima potreban nam je dodir sa svetom kroz druge ljude, kako bismo se opet osećali živima. Umesto da dozvolite da vas gubitak ili problemi razdvoje, iskoristite seks kao nit koja će vas iznova povezati s voljenom osobom.

8. LUDO I NEZABORAVNO
Koliko god dugo bili u vezi, spontanim i neobuzdanim seksom strasti će se svaki put iznova vratiti i podsetiti vas na onu početnu fazu veze – kad ste bili ludo zaljubljeni i nezaustavljivi. Zaboravite na rutinu i pravila s vremena na vreme i jednostavno budite spontani, isprobajte nešto novo i neobično i priuštite joj vrtoglavicu od uzbuđenja.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *