Želite više seksa? Evo kako možete i da ga dobijete - Men`s Health

Želite više seksa? Evo kako možete i da ga dobijete

Maženje nakon seksa jača vezu i zbližava partnere, a upravo ono je ključno za jačanje strasti i češće seksualne odnose u dugim vezama, pokazalo je istraživanje.

Ono što činimo nakon seksa ima ogroman uticaj na sreću u vezi, tvrde naučnici sa Univerziteta Toronto koji su otkrili da su parovi koji se obavezno nakon seksa maze i ljube zadovoljniji svojom vezom. Poljupci i maženje utiču na emocije više od samog seksa, naročito ako za to vreme i razgovarate o intimnim stvarima, piše Daily Mail.

„Dok misle na seks, ljudi se fokusiraju na sam snošaj ili orgazam, a često zanemaruju ulogu koju seks ima u emotivnom povezivanju para“ – rekla je vođa studije, Ejmi Muis.

Proučavajući povezanost maženja nakon seksa i zadovoljstva vezom, Muis i njen tim otkrili su da su parovi koji su to praktikovali srećniji, ali i seksualno aktivniji. To bi najviše pomoglo parovima s decom koji nemaju mnogo vremena za sebe, a malo vremena nakon seksa u maženju značajno bi ih zbližilo i povezalo. 

Učestalost maženja i “slučajnih” dodira značajniji je pokazatelj stabilnosti odnosa od samog podatka koliko par često vodi ljubav, pokazala je nedavna studija Kinsey instituta u SAD-u. Isto tako, često se potcenjuje koliko je maženje važno muškarcima i naglašava njihovu usmerenost na seks, objasnili su istraživači.

Pročitajte i  Ona želi da je gledate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *