Naučnici otkrivaju: Sve što treba da znate o ženskoj seksualnosti - Men`s Health

Naučnici otkrivaju: Sve što treba da znate o ženskoj seksualnosti

U nedavnoj studiji, koja je objavljena u Journal of Personality and Social Psychology, naučnici su zamolili 345 žena (koje su se prethodno da li su hetero ili homoseksualne orijentacije) da pogledaju erotske snimke istog i suprotnog pola.

Za vreme eksperimenta, istraživači su koristili uređaje za praćenje očiju ispitanica kako bi otkrili na šta su se one fokusirale tokom gledanja filma, kao i da li su njihove zenice bile proširene odnosno da li su se seksualno uzbudile tokom gledanja erotskog filma.

Foto: Shutterstock

“U laboratoriji smo primetili da su žene, u različitim stadijumima, pokazale iznenađujuće veliku uzbuđenost tokom gledanja erotskih snimaka istog pola”, kaže autor studije Gerulf Riger.

Uprkos zanimljivim rezultatima, moramo da napomenemo da su postojala određena ograničenja. Naime, većina subjekata istraživanja su bili bele puti i obrazovani ljudi, a takođe su poticali iz slobodnoumnijeg dela zemlje. I dok su naučnici morali da pitaju za dozvolu da monitorizuju njihovo seksualno uzbuđenje, većina žena je pokazala primetno otvoreniji akspet seksualnosti. Na kraju krajeva, budući da se ovaj eksperiment vršio u laboratoriji, autori studije su primetili da bi rezultati mogli da budu drugačiji da sje istraživanje rađeno u privatnijim i opuštenijim uslovima.

Ako rezultatima ovog istraživanja pridodamo činjenicu da je omiljena porno tema većini žena seks između dve žene, nemojte da se plašite da sa svojom devojkom popričate o seksi trojci, jer smo sigurni da će i ona podjednako uživati u tome.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Pročitajte i  Seks u kuhinji: Vreli eksperimenti sa hranom
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *