Koji deo njenog tela voli nežne, koji grube dodire? - Men`s Health

Koji deo njenog tela voli nežne, koji grube dodire?

Svaki centimetar njenog tela osetljiv je na dodir, ali nije svaki jednako osetljiv. Kanadski naučnici testirali su senzitivitet nekoliko područja ženskog tela, uključujući i deo između anusa i vulve, kao i bočnu stranu grudi i bradavice. Već pogađate da su ovi delovi tela osetljiviji nego vrat, podlaktica, abdomen.

ISTRAŽIVANJE
Istraživači su koristili nežan dodir, pritisak i vibracije kako bi utvrdili kako svaki deo ženskog tela reaguje na ove dodire. Koristeći instrumente, naučnici su dodirivali 30 žena starosti između 18 i 35 godina, a evo i šta su otkrili.

Kada je reč o nežnom dodiru, unutrašnja strana prepona je najosetljivija, ali ne treba zanemariti ni podlaktice i vrat, koji su takođe izuzento senzitivna područja. Najmanje osetljiva na nežne dodire je aerola, koža oko bradavice.

Klitoris i bradavice trebalo bi da pritisnete malo jače (ali nikako prejako, da ne biste povredili partnerku), jer je to vrsta dodira koja najviše prija ovim delovima tela. Sa druge strane, bočnu stranu grudi i abdomen ne bi trebalo da pritiskate.

Prilično očekivano, klitoris i bradavice su takođe i delovi tela koji su najosetljiviji na vibraciju.

Sumirajući rezultate, naučnici objašnjavaju da su genitalije osetljivije na pritisak i vibracije, nego na nežan dodir, što smatraju “interesantnim otkrićem, zbog  toga što veliki broj ljudi voli da u seks uključi i igračke za odrasle”.

 

Pročitajte i  5 stubova vrtoglavog vrhunca: Jeste li čuli za ove vrste ženskog orgazma?
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *