Izbegavajte ove izjave - Men`s Health

Izbegavajte ove izjave

Iako muškarci nekim svojim izjavama ne pridaju nimalo značaja, žene ih mogu pogrešno protumačiti i burno reagovati. Počitajte šta nikada ne biste smeli da kažete lepšoj polovini.

Vi kažete: Izgledaš umorno.
Ona čuje: Ne izgledaš privlačno.
Ova izjava ženi automaski implicira da danas nije u svom punom sjaju i ne izgleda dobro. Bez obzira na tip žene, svaka voli da izgleda privlačno i ova će je izjava najverovatnije uvrediti. Umesto toga možete da je pitate ”Da li je sve u redu?”.

 

Vi kažete: Stvarno si dosta smršala!
Ona čuje: Pre si bila debela.
Ženi koja je izgubila dosta kilograma ovo bi moglo zvučati kao da je pre niste smatrali lepom. Umesto toga recite joj ”Izgledaš fantastično!”.

 

Vi kažete: Izgledaš tako dobro za svoje godine.
Ona čuje: Izgledaš dobro uprkos svojim godinama.
Izbegavajte temu ženskih godina (ovo je mnogima bolna tema i vrlo lako mogli biste se naći na vrlo klizavom terenu)

 

Vi kažete: Šta si učinila sa kosom?
Ona čuje: Ova nova frizura ti je grozna.
Umesto toga recite joj ”Sviđa mi se tvoja nova frizura”. Takođe nikako nemojte reći ”Izgledaš drugačije” jer time implicirate da ne obraćate dovoljno pažnje na nju kako biste primetili da je bila kod frizera.

 

Vi kažete: Nemam sad vremena za razgovor
Ona čuje: Imam pametnijeg posla nego da slušam tvoje tračarije.
Recite joj ”Upravo nešto završavam. Mogu li te nazvati kasnije? Ovako ćete joj pokazati kako vas zanima šta ona ima da kaže i da biste je rado poslušali kada nađete slobodno vreme.

 

Vi kažete: Izgledaju mi isto.
Ona čuje: Ne zanima me.
Ako vas žena pita za mišljenje, kao što je koju bi haljinu mogla obući, recite joj nešto – bilo šta. Čak i ako mislite da su haljine identične izmislite nešto. Na primer, mogli biste reći ”sviđa mi se ova bez naramenica” ili ”Bolje bi ti stajala ova crna”.

 

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *