Kako da joj pružite nezaboravni orgazam - Men`s Health

Kako da joj pružite nezaboravni orgazam

Seks bez obaveze: Kako je navesti da pristane na to?

Neki muškarci i dalje veruju da je za zadovoljavanje žena samo bitna veličina penisa, penetracija i dužina erekcije” kaže dr Ian Kerner, seks ekspert i autor knjige “She Comes First: The Thinking Man’s Guide to Pleasuring a Woman“. “Ali postoji velika količina nervnih završetaka koji su povezani sa ženskim orgazmom, tako da malo poznavanje ženske anatomije može daleko da vas odvede”!

Izgleda da je vreme da malo popravite svoje strategije, a i mi smo tu da vam pomognemo!

Pošaljite joj suptilnu poruku

Evo o čemu se radi, naučnici veruju da emocionalna intimnost igra značajnu ulogu u ženskom seksualnom ciklusu, što znači da bi trebalo svoj mozak da istrenirate da odmah po susretu sa nekom devojkom ne razmišlja o tome kako bi izgledala bez odeće i u vašem krevetu, teško je, znamo. U stvari, trebalo bi da podstaknete osećaj povezanosti između vas dvoje ne bi li je uzbudili. Stručnjaci sugerišu da počnete sa malim gestovima pre nego što se spremite za glavni “događaj”. Savet stručnjaka je da joj za vreme doručka pošaljete neku poruku tipa: “Jedva čekam da te vidim večeras”, kako bi ste joj skrenuli pažnju da vam je stalo.

Foto: Shutterstock

Zaboravite seks na brzaka

Znate kako je nama muškarcima nekada potrebno nešto na brzinu kako bi se malo izduvali? E pa žene su malo komplikovanija bića u svakom mogućem aspektu, pa i seksu. Ukoliko je odvučete na brzinu veoma su male šanse da ćete je odvesti do vrhunca. “Ukoliko su vam u susednoj sobi još 5 prijatelja ili ona mora da odgovori na 10 mejlova, biće veoma teško da ona doživi vrhunac”, kaže Kerner i dodaje “Da bi se žene stvarno uzbudile, delovi mozga koji su povezani sa stresom i nervozom moraju biti deaktivirani”. Dakle, odvedite je u neku opuštajuću atmosferu i ne zaboravite da sve radite malo sporije. Većina žena zahteva od 15 do 20 minuta punog seksualnog uzbuđenja kako bi doživele vrhunac sa partnerom.

Nastavite sa ljubljenjem

Sada kada ste svesni da je ženskom telu potrebno malo više vremena da se zagreje, jasno vam je i da je kod ženskog orgazma sve svedeno na održavanju uzbuđenja? Jedan od lakših načina da to učinite, barem prema dr Pati Briton kliničkog seksologa, je da se vratite na prvu bazu, koja će vam pomoći da ostvarite dublju vezu dok uzbuđenje raste. “Vratite se na ljubljenje i od toga napravite čin koji će trajati i tokom seksa, ne samo tokom predigre. Zvuči malo praistorijski, ali ljubljenje je veoma važno za nju, ono šalje biolektrične šokove kroz njeno telo koji joj pomažu da se opusti” zaključuje Briton.

Pohvalite njeno telo

Na pola seksualnog čina muškarci uglavnom razmišljaju nešto tipa “Ooo da konačno se desilo, sad si moja” ili “Bravo tebra, vrhunska je riba”. Ali ženski mozak funkcioniše više po principu “Da li moje dupe izgelda veliko”. Kako je više istraživanja pokazalo da čak i najmanje nesavršenstvo na telu može da je omete u uživanju, uradite šta možete kako bi se ona osetila privlačno!

Foto: Shutterstock

Ne žurite dole

Mnogi muškarci pristupaju oralnom seksu kao činu predigre (čemu su nas porno filmovi učili, ako ne tome?). Međutim, direktna stimulacija klitorisa joj baš i ne prija odmah na početku seksa. Dakle, provedite bar pet minuta u ljubljenu i milovanju i obradite prvo ostatak njenog tela pre nego što nastavite svoj put ka dole. I pošto mnogo devojaka priznaje da često oralnim seksom dođu vrlo brzo do vrhunca, stručnjaci smatraju da možete da ovaj čin da ubacite i u toku seksa, a ne samo kao zagrevanje.

Pročitajte i  Izlečite erektilnu disfunkciju

Ne zaboravite lubrikant

Dakle već smo rekli da morate da idete sporo, sa dosta predigre. Ali šta je tačno vaš plan? Briton voli svoje klijente da obučava na sledeći način: prvo je uzbudite dole rukama, pa ustima i na kraju penisom uz jedan ključni sastojak od početka, lubrikant! Ukoliko samo iskorstite suve prste kako bi je uzbudili to može potpuno da je izbaci iz raspoloženja, pa vi vidite.

Multitaskujte

Kada je dr Beri Komisaruk bihevijoralni neurolog na Rutgers Univerzitetu i autor knjige “The Science of Orgasm”, mapirao ženski mozak otkrio je da stimulacija klitorisa, vagine, grlića materice i bradavica aktiviraju neznatno različite delove mozga. Beri mora da se naigrao tokom ovog istraživanja, ali šta nas briga za to? Jednostavno je: Korišćenjem penisa i dve slobodne ruke da nadražite ove vruće tačke, njen centar za zadovoljstvo će planuti kao vatromet.

Foto: Shutterstock

Rotirajte vaš oralni pristup

Kada dođe red da se spustite dole, Briton preporučuje ovaj metod: Lezite horizontalno, odnosno namestite se tako da ona bude kao kazaljka koja pokazuje na 6 sati, a vi kao kazaljka koja pokazuje 3 ili 9, shvatate? I dalje pravite pokrete jezikom gore-dole, ali ovaj put ćete ići preko njenog klitorisa. Prema nekim istraživanjima na ovaj način su žene doživljavale 50% brži vrhunac nego inače.

Probajte otpozadi

Poza je svakako lični izbor, ali naučno je dokazano da napuštanje misionarske poze može nekad da vam učini dobro. “Guranje unapred uz prednji zid vagine stimuliže složenu kombinaciju vagine, klitorisa i ostalih nervnih završetaka više nego neke druge poze” kaže Briton.

Foto: Shutterstock

Pročitajte je, a onda je dovedite do vrhunca

Pratite sve ove savete, ali kako da prepozante čuveni “prozor od 90 sekundi”, to jest onaj period kada je ona tako blizu vrhunca. Neke devoje ne prave nikakve zvuke, odnosno ne jauču, šta onda? Evo nekih primera, njene oči će se zatvoriti, osetićete napetost njenih mišiča kroz celo telo, a ako vršite stimulaciju ručno ili ustima možete osetiti i kako se njena karlica steže. U ovom trenutku, ona je blizu, najbolji način da je prenesete preko cilja je da primetnite pritisak na klitoris.

Sada ste spremni, istestirajte neke od naših saveta!

Foto: Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *