Obratite pažnju: Ovo su nova pravila flertovanja - Men`s Health

Obratite pažnju: Ovo su nova pravila flertovanja

Kako da znate kada je zainteresovana…a kada je vreme da se povučete?

“Preznojavala sam se na platformi stanice podzemne železnice jednog vrelog letnjeg popodneva, kada sam ugledala muškarca koga poznajem još sa fakulteta. Tokom studentskih dana ga nisam mnogo gotivila, ali sam se toga setila tek kasnije. Tog momenta – poznato lice na prepunoj stanici izazvalo je reakciju na koju nisam računala, pozdravila sam se s njim kao sa najboljim prijateljem. Razmenili smo nekoliko kratkih, prijateljskih pitanja i odgovora i (kako sam ja smatrala) neiskreno obećanje da uskoro odemo na kafu. Skoro momentalno sam zaboravila na ceo susret” – ovako počinje ispovest koju je Loren Larson dala za Men’s Health.

Foto: Shutterstick

“Nisam sposobna da nekome u lice odbrusim ili da ga razočaram. Uvek kažem ‘hajde da se vidimo’ kada uopšte nemam želju da izađem sa tom osobom. Kada me neko pita za sastanak odgovaram sa ‘izvini, imam dečka’, a iskreno želim da kažem nekome da me ostavi na miru! I kada se stari poznanik iz podzemne železnice pojavio na društvenim mrežama nekoliko sati nakon našeg iznenadnog susreta sa pitanjem ‘kada se vidimo’…ja sam smotano odgovorila da idem na kratko putovanje van grada. Dobro, to i jeste bilo tačno, ali sam se nadala da će ga takav odgovor obeshrabriti i da se više neće javljati. Nije, i jeste. U sledeća dva meseca stalno je slao poruke. Svaka je počinjala sa “Yo yo”, a potom se raspitivao za moj raspored. “Yo yoi” su nastavili da stižu. Na početku nije bilo kripi, ali kada sam počela da mu dajem do znanja da nemam želju da “izblejimo”, postalo je zastrašujuće”, nastavlja Loren.

“Razumem da se mnogi pitaju zašto mu direktno nisam rekla da nisam zainteresovana, ili ga blokirala na društvenim mrežama i zašto sam ga zavlačila sa odgovorima. Smatram da ne moram eksplicitno da odbijem muškarca koga sam srela na nekolilo sekundi…na stanici metroa. Da je meni neki muškarac odgovorio da je ‘preokupiran poslom’ ili da mi ne odgovara na poruke uzastopno, shvatila bih to kao veoma jasno odbijanje”

Pročitajte i  TAJNA MUŠKOG I ŽENSKOG LIBIDA: Evo kako ga uvećati!
Foto: Shutterstick

Zato, evo nekoliko smernica koje treba pratiti kako biste poštovali svačije granice:

Žena može da vidi da je muškarac napadan već na osnovu “prvog utiska” – je mit! I to veoma loš mit. One nemaju radar za te stvari. Napadnost se ne može nazreti fizičkim karakteristikama.

Retko kada će vam reći da ste napadni ili čudni. Žene su pristojne prema muškarcima iz istog razloga iz kog ste vi pristonji prema komšijama (ako ste, što se svakako preporučuje) – empatija je jaka emocija, a još je jača kod lepšeg pola.

Postoje “nivoi” pristojnosti. Ako je žena zainteresovana za vas – znaćete! Biće veoma, veoma, VEOMA pristojna. Gledaće vas u oči kada pričate. Pitaće vas pitanja o vašem životu. Smejaće se svim vašim šalama (pa i onim na koje se ni sami ne smejete). Sve ispod toga treba da bude znak da ustuknete, nikako da “napadate” još više!

Foto: Shutterstock / Priredio: D. K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *