Žene otkrivaju: Najbolje tehnike i male tajne prvog poljupca - Men`s Health

Žene otkrivaju: Najbolje tehnike i male tajne prvog poljupca

Dobar poljubac nije samo odličan način da osigurate drugi (ili treći) dejt, već i najsigurniji način da nekoga oborite s nogu. Ako se loše ljubite – verovatno će vaš ljubavni život biti veoma…ograničen.

Na sreću uvek postoje načini i saveti koje možete da čujete kako biste bili bolji u ljubljenju. Ne zaboravite – poljubac igra bitnu ulogu u zdravoj, seksualnoj vezi.

Prvi poljubac može biti krucijalan u odlučivanju uspešnosti veze. Žene smatraju da putem njega mogu odlučiti kakav je muškarac ljubavnik, pa je logično da loš poljubac ima veliku odbijajuću moć.

Foto: Shutterstock

Savet 1: Pazite na zadah

Verovatno najbitniji savet i temelj dobrog ljubljenja – zadah! Verujemo da razumete kako on može biti odbojan potencijalnom partneru. Možda deluje trivijalno, ali nauka je dokazala da postoje dobri razlozi zašto je ovo toliko bitna stavka.

Partner vas podsvesno ocenjuje u zavisnosti od mirisa vašeh daha ili ukusa usne duplje. Na nivou mikroba partner odlučuje da li ste “kompatibilni” ili ne. Razmenjivanjem pljuvačke možete odrediti i da li se vaš imuni sistem poklapa sa tuđim.

Naravno, nije sve u mikrobima – veliki deo je i u mirisu. Zato ne zaboravite da ponesete žvaku ili mint svaki put kada idete na (makar i potencijalni) dejt.

Ne zaboravite i usne. Dobar poljubac zahteva i neispucale usne. Osim fizičkog aspekta – ovo pokazuje i da vodite računa o sebi.

Foto: Shutterstock

Savet 2: Budite nežni

Žene savetuju: Agresivni (prvi) poljubac je četo loš potez!
“Ponekad deluje kao da žele da vam odgrizu facu. Dobro ljubljenje je opušteno i prirodno”, objašnjavaju pripadnice lepšeg pola.

Da li to znači bez jezika? Ne. Počnite polako sa otvaranjem usta i kad (i ako) se učini kao pravi momenat, dodajte i malo jezika.

“Dobar poljubac je kombinacija spontanosti, strasti i nežnosti. Ništa agresivno, eventualno sa blagim ugrzizom donje usne i korišćenjem ruku za druge delove tela. Ta varijanta je pobednička”.

Kada smo se već dotakli ruku – obavezno ih koristite! Dodirnite joj lice, kosu, ruke, kukove. Povežite se na više tačaka osim usana.

Pročitajte i  Kompleksni klitoris

Ako je njen poljubac strastan, uzvratite istom merom – bitno je da obe strane budu podjednako uključene u sam čin.

Savet 3: Poljubac ne znači da je seks automatski u igri

Nemojte da mislite da poljubac garantuje seks. Samo ako se neko poljubio sa vama ne znaci da su automatski spremni da uskoče u krevet.

Pre nego što poljubite nekoga – budite sigurni da oni to žele. Ovo se često dešava na manje formalnim mestima, poput žurki ili masovnog izlaska.

Poljubac jeste početna tačka za seks. Njime budimo čula i sa partnerom stvaramo željenu atmosferu. Tim putem postavljeni ste oči-u-oči sa osobom s kojom ćete podeliti neverovatno iskustvo.

Žene koje su učestvovale u istraživanju kažu da je ljubljenje važno pre, tokom, ali i posle seksa. Ali, ponavljamo – samo od sebe nije garancija da će biti akcije u spavaćoj sobi! Upamtite, pristanak je bitan!

Foto: Shutterstock

Savet 4: Ljubljenje i maženje nikada ne prestaju da budu važni

Prvi poljubac vam možda osigurava drugi dejt, ali će svaki sledeći igrati ulogu u osiguravanju zdrave i funkcionalne veze. Pokazivanje nežnosti partneru održava ih u komfortnom stanju. Za mnoge je potrebna nežnost kako bi se osetili željeni i cenjeni. Nije bitno da li ste bili zajedno tri meseca ili 10 godina – poljubac je uvak važan.

Foto: Shutterstock / Priredio: D. K.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *