Pilula koja ubija vaš seks - Men`s Health

Pilula koja ubija vaš seks

Lekovi protiv bolova mogu vam oštetiti ponos kaže novo istraživanje magazina Spine.
Naime, istraživači su pregledali medicinske kartone više od 11000 muškaraca i otkrili da da 19 posto onih koji su redovno koristili jake lekove protiv bolova kao što su hidrokodon, oksikodon i morfijum, takođe dobijali lekove i za erektilnu disfunkciju.

ŠTA JE UZROK
“Poznato je da opijati mogu da spuste nivo testosterona veoma brzo” kaže autor istraživanja, doktor Ričard Dejo. Iako je povezanost između nivoa testosterona i erektilne disfunkcije veoma labava, i dalje je najbolje objašnjenje zašto lekovi protiv bolova mogu da utiču na vašu sposobnost u krevetu.

DOBRE VESTI
Nivo testosterona se oporavi nakon što prestanete sa gutanjem pilula. Tako da, ako koristite ove lekove samo privremeno, momci u pomenutom istraživanju koji su koristili lekove 4 meseca, nisu imale nikakve nuspojave “tamo dole”. Ali ako imate hronične bolove kičme, možda je sada pravo vreme da popričate sa vašim lekarom o nekim alternativnim pristupima. Neka istraživanja su pokazala da ukoliko imate dobar program vežbi, možete da smanjite  svoj hronični bol, koliko god to neverovatno delovalo, ali ipak se prvo konsultujte sa lekarom.

Pročitajte i  4 uzroka bolova u leđima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *