Bez muke nema nauke - Men`s Health

Bez muke nema nauke

„Moja devojka doživi orgazam baš svaki put. Znam sto posto, rekla mi je!“, tvrdi jedan od mojih prijatelja. E, moj ti, mislim se dok ga slušam i prisećam se brojnih puta kada sam i sama lažirala vrhunac jer sam žurila na faks, na posao, kod drugarice, ili sam jednostavno htela da upalim TV, a moj momak mislio da je najbolji (i najefikasniji) ljubavnik na svetu. Znam, nije to lepo… Stvari treba izneti na videlo. Treba reći šta nam se dopada a šta mrzimo. Jer kako vi jadni muškarci uopšte da znate da li valjate ili ne, ako vas mi tako često obmanjujemo?

Lepo. Orgazam može da se odglumi, ali seksualna hemija malo teže. Za nju se jednostavno oseća da li je tu ili nije. Potrebno je samo malo pažnje i intuicije. Istina, barem iz mog iskustva, ona je mnogo očigledija ženama nego muškarcima iz jednostavnog razloga što kod ovih prvih direktno utiče na fizički vrhunac seksualnog odnosa, dok ovi drugi (tj. vi) možete, u neku ruku, i bez nje. Da biste ocenili količinu seksualne hemije između vas i vaše partnerke postavite sebi nekoliko pitanja. Razmislite o samom kvalitetu i raznolikosti vašeg seksualnog života. Gde najčešće vodite ljubav? Koliko trajete? Kada ste poslednji put probali nešto novo? Šta dugo niste radili? Ko od vas dvoje pokazuje veće interesovanje?

Ako ste u dugoj vezi, snažne uzajamne, gotovo magnetne privlačnosti je verovatno bilo na početku, ali je vremenom, tiho i neprimetno izbledela i napravila mesta drugim stvarima – razgovorima, filmovima i palačinkama, pivskom stomaku, celulitu , braku, potomstvu – jednom rečju – odrasloj i zreloj ljubavi. Međutim, niko nije rekao da odrasla i zrela ljubav mora da bude operisana od hemije, zar ne? Zato, ako vam je seks postao subotnja rutina, ako zavidite prijateljima na sočnim pričama (koje verovatno nisu tačne, ali nema veze) i ako razmišljate o svemu ostalom, samo ne o seksu, vreme je za novu hemijsku reakciju.

IMA I VAŽNIJIH STVARI
Neki smatraju da je seksualna hemija mit – ali to su oni koji nikada nisu imali sreću da je dožive. Ne postoji ništa moćnije od osećanja da vas neko toliko fizički privlači da vaš razum može malo toga da uradi po tom pitanju. Ta osoba možda ne mora biti ni lepa, ni zgodna, ni pametna, i vama ne mora ni biti jasno šta je to što vas kod nje izluđuje. Ta osoba može biti i potpuno pogrešan izbor za vas. Zbog ovoga su i podeljena mišljenja o tome da li je seksualna hemija u stvari precenjena. Da li je ona jednostavan proizvod jeftinih romana i serija, koji nam nameću savršenstvo u svakom, pa i u seksualnom obliku? Neki je smatraju nepoželjnom jer može da pomuti rasuđivanje i da učini da gubimo vreme sa nekim apsolutno pogrešnim samo zato što smo opijeni njegovim ili njenim feromonskim koktelom. I sama sam, više puta, bila privučena nekim muškarcem toliko da sam bukvalno mogla da prepoznam njegov miris sa jednog metra razdaljine, ali sa kojim bi mi i najobičniji razgovor bio smrtno dosadan. Uprkos svim ostalim „parametrima“ koji mi kod njega nisu odgovarali, ta životinjska privlačnost je uvek postojala, i nije mi bila jasna. I samo fizičkim sklanjanjem od te osobe sam uspevala da joj odolim, jer u suprotnom nisam sigurna da bih bila dovoljno jaka.
Kada se sve sabere i oduzme, možemo i da kažemo da za jedan ozbiljan, zdrav i zadovoljavajući zajednički život hemija nije presudna. Verovatno i nije, ali zar nam taj život ne bi bio mnogo kvalitetniji i uzbudljiviji kada bi je ipak bilo, i to sa onom osobom koja nam odgovara i u svim ostalim aspektima?

Pročitajte i  Seks u liftu: Evo šta obavezno morate da imate na umu

SVE SE DA POPRAVITI
Ukoliko ste sa partnerkom prema kojoj osećate ljubav, ali ne i ludačku privlačnost, ne brinite. Hemija je, nažalost, potrošna roba, i veze zasnovane samo na njoj obično ne traju. Moja životinjska avantura sa likom iz prethodne priče bi samo to i ostala, da sam se u nju upustila.
Mišljenja sam da na svemu u životu mora da se poradi, pa i na seksu. Da se razumemo, ako nikakve hemije nikada nije ni bilo, teško da je možete stvoriti ni iz čega. Međutim, većina parova to i postaju jer su u nekom trenutku bili dva elementa jedne hemijske reakcije. A svaka hemijska reakciija se može ubrzati ili pojačati uz malo pomoći sa strane. Setite se kako ste se provodili u krevetu tokom prvih šest meseci. Ili razmislite o onome što vas sada pali. Pitajte je šta ona voli. Pokažite interesovanje. Odgledajte pornić u dvoje. Napijte se zajedno. Kupite joj novi veš. Recite joj da je seksi. Pustite je da vam odabere parfem koji je pali. Čak i ako imate svoju kuću i svoj krevet, zamislite da nemate i napadnite je u toaletu kafića ili u kolima. Stvarajte prilike za seks – jer što ga više imate, bićete bolji u njemu i želećete ga više. Isto važi i za vašu partnerku.

NIŠTA NE MOŽE NA SILU
Razlozi za nestanak hemije mogu biti brojni. Obično je vreme glavni krivac, ali postoje i drugi, nepredviđeni faktori koji na nju utiču. Možda vaša partnerka prolazi kroz neku životnu fazu koja joj utiče na seksualnost. Možda ste u pitanju vi. Takođe je moguće da se bilo ko od vas dvoje nađe u situaciji da ga seksualno privuče neko treći – a ako tome i poklekne, to će sigurno ubiti i ono malo hemije koje je ostalo među vama. Da, na vezama treba raditi, i to na svakom njihovom aspektu, pa nažalost i na onom koji nam može delovati kao nešto prirodno što se podrazumeva samo od sebe. Posle nekog vremena treba se intenzivnije baviti održavanjem plamena, ali ne lupajte glavom o zid ako vam ne uspe iz prve. Jer nema ničega što je manje seksi od usiljene situacije i ničega što više obeshrabruje od niza neuspelih pokušaja. Strpite se i budite sigurni da će se, uz malo volje, uspavana privlačnost ponovo aktivirati. Ne odistajte, jer, ako je verovati babi sa početka priče, „kada muško i žensko legnu zajedno, nešto mora da se desi“.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *