Da li je analni seks siguran? - Men`s Health

Da li je analni seks siguran?

Analni seks svakako spada u grupu najrizičnijih odnosa, a predstavlja penetraciju muškog polnog organa u analni kanal patnera. Stoga, nije ni čudo što vaša partnerka redovno izbegava ovu vrstu odnosa. Verovatno joj kroz glavu prolazi i to da li će završiti u pelenama za odrasle ako se prepusti ovoj vrsti uživanja.

DA LI ANALNI SEKS DOVODI DO INKONTINENCIJE
Ali odgovor je sasvim ohrabrujuć! Jer ugodan, komforan i pažljiv analni seks neće izazvati nikakva oštećenja na rektumu. I apsolutno je moguće uživati u analnom seksu, a da se ne završi u pelenama za odrasle. Teorijski gledano, čest i energičan alnalni seks može da dovede do oštećenja jer vrši pritisak na zadnjem delu vaginalnog zida, ali se u praksi još uvek nije pojavio takav slučaj. Tako da ohrabrite svoje dame, i koristite lubrikante na bazi vode koji će omogućiti lakši seks.

RAK ANALNOG OTVORA
Analni seks nažalost, povećava rizik od analnog raka ali doprinosi i razvoju HPV virusa. Veća je verovatnoća da će se zbog analnog seksa razviti HPV nego rak. Uvek se zaštitite tokom analnog seksa jer HPV može da izazove analne bradavice.

Sve u svemu i žene i muškarci mogu da u živaju u ovoj vrsti seksa, samo je važno da mu se pristupi sa prave strane. Ukoliko ste uzeli u obzir sve mere zaštite i nagovorili svoju partnerku, ostaje vam samo da uživate!

Pročitajte i  Da li vam je potreban regenerator za kosu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *